Noutati IT, energie regenerabila, alerte

Problema politica a lui 50%

Cu totii stim de agitatia care s-a creeat in legatura cu marirea salariului profesorilor cu 50%. Cat este de meritata sau nu aceasta marire, convulsiile sociale care urmeaza sunt aspecte despre care nu vreau sa ma pronunt in situatia actuala.

O alta fateta, mai putin acoperita de mass-media este cea a implicatiilor politice.

Datele sunt urmatoarele:

1. Tariceanu si PNL-ul ar putea sa accepte marirea salariala, dar, toate celelalte categorii de bugetari i-ar sari in cap. Nu poate sa le dea la toti pentru ca inflatia ar exploda rapid iar UE l-ar lua la palme. E pus in colt, asa ca striga pe toate posturile ca nu are de unde sa dea. In acest fel ii indeparteaza doar pe porfesori de PNL, nu si pe restul. La viitoarele negocieri are un argument forte, ca nu le-a dat nici la profesori.

Interesul lui este ca acest scandal sa se stinga rapid, din pacate pentru el nu cred ca asa se va intampla.

2. PSD-ul se bucura de necazul care a cazut peste guvern si isi calculeaza viitoarele procente din Parlament tinand capul la cutie. Eventual pe ici-colo la cate o televiziune mai arunca un pic de gaz pe foc.

3. Basescu ca un animal politic de prima mana si-a dat seama ca mingea e la el. Are doua variante, sa joace cartea responsabilitatii si sa retrimita legea in mormantul Parlamentului. Pentru asta se va face un troc cu PNL-ul, care ii va da ceva politic la schimb, pentru a-l scoate din cacat. Interesant este ce are de oferit Tariceanu pentru PD-L.

A doua varianta ar fi sa se spele pe mani, sa declare ca Parlamentul a propus o lege ce el nu o poate impiedica sa treaca intrucat si Curtea Constitutionala a zis ca e buna. In aceste conditii lasa rahatul in papionul primului ministru ca sa-i miroasa pana la alegeri si sa scape definitiv de PNL. Exacerband scandalul, PD-L-ul va pierde ceva procente, dar va castiga tot ce pierde PNL-ul pana la alegeri.

Orice decizie va lua Basescu, o va face in ultimul moment stiut fiind ca fiecare zi il aduce mai aproape de alegeri.

4. UDMR, PC, impreuna cu Vadim vor face doar un zgomot de fond, incercand sa prinda cateva firimituri de la masa bogatilor in procente.

Comments on: "Problema politica a lui 50%" (4)

  1. ai mare dreptate

  2. Deci orice s-ar întâmpla, PNL şi Tăriceanu pierd?

  3. @ Darius cel Tulbure
    Da, e nasol sa fii la guvernare cu un aliat ca PSD-ul, nu-i asa?
    In plus, PNL-ul a inceput cu pomenile electorale (prin Guvern). Nu s-au asteptat ca si Parlamentul sa faca la fel.

  4. […] si profesorii – politica lui 50% din declaratia presedintelui Dupa cum am mai scris acum cateva zile Basescu a amanat pana in ultima clipa decizia de a promulga sau nu legea cresterii salariale […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: