Noutati IT, energie regenerabila, alerte

Dupa cum am mai scris acum cateva zile Basescu a amanat pana in ultima clipa decizia de a promulga sau nu legea cresterii salariale pentru profesori.

Acum sa vedem ce-a declarat el si sa incerc sa traduc in limbajul omului obisnuit:

„Intreaga clasa politica a semnat strategia pentru un invatamant performant, iar promulgarea legii era oportuna in acest context. Cu actuala salarizare este imposibil ca in sistemul educational romanesc sa intre dascali care sa pregateasca tanara generatie, sa ii invete pe copii limbi straine, IT, fizica sau matematica. Niciun absolvent bun de facultate nu vine in invatamant pe un salariu de 700 de lei”.

Daca toti ati votat-o eu nu ma pun impotriva ca sa nu spuna poporul ca eu sunt ala rau, vina e a voastra domnilor din celelalte partide. Da, erau probleme in invatamant cu salariile asa ca este corect sa se mareasca salariile profesorilor.

– „Salariile sunt unul dintre motivele pentru care avem 9.000 de suplinitori in invatamant”.

Avem probleme in invatamant.

– „Consider ca prin adoptarea de catre sindicate a strategiei de reformare a invatamantului si prin majorarea salariilor se realizeaza un echilibru – bani contra reforma si performanta. Chiar primul ministru spunea ca nu poti sa ceri performanta de la un manager daca nu il platesti bine. Profesorii ii manageriaza, ii educa pe tinerii din tara.”

Nu a fost o pomana, statul primeste ceva in schimb.

„Educatia si inteligenta este cea mai importanta resursa a unei natiuni. Celelalte resurse reprezinta doar 30%, educatia reprezinta 70%”.

Bla, bla… ce importanata e educatia.

-„Ideea ca nu sunt bani nu este o realitate, bugetul poate fi asezat pe prioritati. Este doar o chestiune de vointa, daca vrei sa asiguri bani pentru educatie sau nu.”

Taricene, tu minti poporul. Am vazut eu ca sunt bani, numai ca tu nu vrei sa ii dai oamenilor.

– „Mi se pare inadmisibil sa maresti salarii fara sa ai exigenta cresterii performantei. Semnarea de catre sindicate a strategiei de reformare a educatiei este garantia ca va fi asigurata o mai buna calitate a educatiei in schimbul majorarii salariilor. Este un pact.”

Nu a fost o pomana, statul primeste ceva in schimb. (patch 1)

– „Cand constati ca un profesor de gradul I, cu 25 de ani experienta, primeste in mana un salariu de 1.700 – 1.800 de lei pe luna, nu ai cum sa nu constati ca e foarte putin. Salariile profesorilor aflati in primii ani de activitate sunt ridicole.”

E vina guvernului ca oamenii astia o duc atat de prost, acum e timpul sa se spele cu ei pe cap.

– „Fac un apel ca in dezbaterile publice sa nu mai comparam profesorii cu Loganurile de zeci de mii de euro sau cu sefii de agentii.”

Fiecare cu banii lui, nu mai comparati diverse salarii ca sa nu ajungeti in zone sensibile.

– „De ce sa plafonam salariile profesorilor cand legea a fost votata in unanimitate in Parlament si exista o decizie a Curtii Constitutionale, care afirma ca legea este constitutionala?”

Eu am aplicat legea care ma obliga sa promulg orice prostie a Parlamentului. Nu e vina mea ca voi m-ati adus in aceasta postura in urma vechilor noastre razboaie.

– „Obiectivul major acum este sa stimulam apropierea de sistemul de educatie a absolventilor valorosi. Si nu va vorbesc despre cei 9.000 de suplinitori. Cu salariile de pana acum, nu se pot apropia absolventii valorosi de educatie”.

M-am gandit ca pe termen lung, vom avea si beneficii.

– „Am speranta ca majorarea salariilor profesorilor nu va genera tensiuni sindicale. Fac un apel la sindicate sa astepte terminarea alegerilor si instalarea unui nou guvern. Dupa instalarea unui nou guvern se va inchide ideea salarii pentru voturi. Se vor da salarii contra cresterea calitatii.”

Sindicate! Poate ati uitat, acum este momentul! Veniti pe capul lui Tariceanu! Luati exemplu de la profesori! Eu neg asa ca sa nu spuna lumea ca tocmai eu destabilizez. Luati-i gatul premierului. Dupa alegeri e prea tarziu, eu doar va aduc aminte!

– „Discutiile privind aducerea la 0 a investitiilor din cauza cresterii salariilor sunt o minciuna. Nu poate fi vorba de limitarea la 0 a investitiilor din cauza cresterii salariilor. Luati si dumneavoastra sumele care se dau profesorilor. Sunt nesemnificative. Nu se puteau face kilometri de autostrazi cu ele. Bani de investitii de la Uniunea Europeana exista, dar nu sunt folositi.”

Bani mai sunt, sindicalisti veniti sa-i luati!

* „Dezinteresul pentru banii europeni si coruptia pentru banii din buget sunt cauzele pentru care nu se fac investitii, nu cresterea salariilor profesorilor”.

Guvernul e incompetent! Am zis! Eu, Basescu, presedinte al romanilor de pretutindeni.

Dupa cum se vede, e o declaratie politica de la un cap la altul. Tariceanu nu a oferit nimic de valoare pentru o mana de ajutor politic din partea lui Basescu.

Acum are variantele:

1. amanarea termenului de intrare in vigoare a legii.

2. anularea acesteia prin ordonanta de urgenta

3. cautarea resurselor pentru punerea in aplicare a actului normativ

Varianta 3 este necastigatoare cum am aratat si in postarea de acum cateva zile. Singura varianta care ii micsoreaza pierderile electorale este varianta 2.

Comments on: "Basescu si profesorii – politica lui 50% din declaratia presedintelui" (2)

  1. Ordonanta de urgenta? Puneti mana pe lege si o sa vedeti ca o O.U. nu poate anula o Lege votata de parlament, validata de Curtea Constitutionala si promulgata de presedinte. Daca Tariceanu da o ordonanta de urgenta, aceasta poate fi atacata in justitie si profesorii tot castiga!

  2. @ Jo
    Crezi tu ca Guvernul asta se impiedica de o lege? Ai uitat cum a desfiintat ANRCTI-ul numai ca sa schimbe un director? Legile si Constitutia sunt o gluma buna pentru guvernanti. Sa nu ma intelegi gresit, dar oricine e la putere face la fel. Isi ajusteaza cadrul legislativ pentru propriile nevoi. Sigur exista mii de chichite ce pot fi adoptate de Guvern pentru a inmormanta orice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: