Noutati IT, energie regenerabila, alerte

Nu sunt critic literar

…insa recomand, cu caldura, cartea lui Ioan Sorin Usca (cunoscut si sub numele de Vania). Acum, este postata online pe blogul personal al autorului.

Va prezint doar cateva scurte fragmente ca sa va starnesc interesul (pentru cei care nu au citit-o inca).

„… XII. Şi în ziua doa a lui april, văleat 7512, s-a sărbătorit cu sărbătoare intrarea ţării în NATO, şi ne căznirăm să iscodim rime pentru NATO şi aflarăm: iat-o, aflat-o, sprâncenato, ascultat-o (ascultato) şi altele multe, pe care nu le mai ţin minte. Iar Igor găsi pe loc o rimă la Uie, şi toţi mesenii…”

„…XIV. Iar înainte de aceasta participă Igor la Loteria Vizelor şi obţinu intrarea în îndepărtata Americă. Şi uimire se lăsă asupra noastră, mirându-ne într-un cuget de demersul său. Dar el nimic zicând către noi, se prezentă la Ambasadă şi-i spuse lui, zicând: „Urmaşii lui Ştefan Vodă nu merg la fiii unor crescători de vaci!”

Si acum daca tot vin alegerile sa ne infruptam din propunerile lui Vania:

„… Legislativul l-am redus la o organizare unicamerală, fiecare judeţ al ţării urmând să trimită un singur parlamentar, primul clasat în zona respectivă. La fel, am redus numărul consilierilor locali la trei, ştiind că toate lucrurile bune sunt trei. Se vor realiza economii de 850 miliarde lei per quadrenal.

Ţinând cont că programele politice nu au nici o importanţă şi că cetăţenilor le e tot una dacă sunt conduşi de la Moscova şi Washington sau de la Washington şi Moscova, am mers cu planul meu mai departe. Vom scuti poporul de efortul de a mai vota, înfiinţând o urnă, în care se vor introduce, în bile metalice (ca să reziste şi la alegerile viitoare), numele partidelor înscrise în competiţie. Partidul extras din urnă îşi va trimite un reprezentant în legislativ (pentru consiliile locale se mai efectuează două extrageri). Se va proceda identic pentru fiecare judeţ, folosindu-se, evident, o singură urnă centrală, extragerea fiind televizată (e, totuşi, un moment important pentru Ţară…). În ce priveşte alegerile prezidenţiale, se va renunţa la listele de semnături pentru susţinerea candidaturii, fiind mai economică introducerea câtorva bile în plus, decât activarea unor întregi armate, purtând sumedenie de tabele asupra lor. Aplicând toate aceste măsuri, vom economisi încă 110 miliarde lei. Însumând, rezultă un beneficiu de o mie de miliarde de lei la fiecare quadrenal. Aceşti bani ar putea fi investiţi, ceea ce ar însemna că i-am economisit degeaba, sau s-ar putea împărţi poporului, acţiune cu mult mai utilă, căci cu ceva trebuie să se aleagă şi sărmanul elector (ce se va numi astfel în mod oarecum impropriu, după introducerea inovaţiilor mele). De la sine înţeles, banii se vor împărţi doar cetăţenilor cu drept de vot (aproximativ zece milioane). Astfel, la fiecare patru ani, electorul va beneficia de o sută de mii de lei, bani cu care va chefui în ziua alegerilor, în timp ce Televiziunea va prezenta, pentru fiecare judeţ, extragerile din urnă. Am omis economiile la hârtie, vopsele, pânză, lemn etc., materii risipite în procesul electoral convenţional, şi cărora le vom găsi astfel alte utilizări, în folosul obştii.”

Va sfatuiesc sa va luati o cafea si o tigara, sa va plimbati cainele sau pisica inainte de a va apuca de citit. Daca pachetul de tigari nu este plin nu purcedeti. Dupa ce povestea va va prinde scaparea nu-i atat de usoara. 😀

Comments on: "Nu sunt critic literar" (4)

 1. Mulţumesc pentru recomandare. Pe lângă pachetul plin cu ţigări, aş mai recomanda şi listarea cărţii (pe monitor, nici eu nu stau să citesc atâta!).

 2. @ Vania
  Poti sa ma consideri cinic, insa nu m-am gandit la tine cand am facut aceasta recomandare cat mai mult la castigul cititorilor. 🙂
  Cat despre listarea cartii la imprimanta, e o informatie utila, dar nu o recomand (Salvati padurile!)

 3. macar recomandarea asta stim sigur ca nu-i advertorial 😉

  Felicitari, Sorine 🙂

 4. @ Cristi
  Eu nu sunt inscris la BaniPePost. Nu-mi promovez decat sistemul, nu am niciun advertorial pe site. 😀
  Pe bune.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: