Noutati IT, energie regenerabila, alerte

Cu satelitul pe capul nostru

Stire din Libertatea:

Apelurile la 112, localizate prin satelit

De la inceputul lunii noiembrie, apelurile de pe telefoanele mobile la numarul de urgenta 112 vor putea fi localizate prin satelit. Ministrul Comunicatiilor, Karoly Borbely, a declarat ca solutia tehnica va elimina si apelurile false – aproape 80% din totalitatea solicitarilor facute la 112.

Toate bune si frumoase, dar reporterul, jurnalistul sau ce o fi ala de a pus stirea asta in ziar o fi in stare sa ne explice si noua cum vine treaba cu satelitul.

Muncati-as ochii matale buierule, ca cum ne prinde pe noi satelitul? Adica ne prinde si daca manglim de prin buzunare in itebeu? Ne face poze si le trimite la caralii? Spune-ne buierule ca sa stim cum sa ciordim, ca iau puradeii de la piranda si ii trimit pe strazile unde nu e satelitu asta. Ne prinde si noaptea?

Cum ii prinde satelitul pe cei care suna asta e intrebarea fireasca. Eu cred ca au ascuns astia un GPS ori prin mobile, ori prin haine, ori ne-au implantat extraterestrii ceva in mancare.

Oricum, metoda de triangulare prin care semnalul telefonului mobil este analizat in functie de distanta fata de trei antene terestre ale operatorului mobil iese din discutie din titlu. Satelitul e vinovat!

Sa ne imaginam o situatie reala. Intrucat telefoanele nu comunica direct cu satelitul singura posibilitate de urmarire a acestuia este data de fotografiile pe care le face.

– Alo… hac… 112-ul?

– Da, spuneti.

– Arde casa… hâc, dar… încă… hâc… nu i-am dat foc.

– De unde sunati?

– Hâc… de la mobilu asta… hâc!

– Identificati de urgenta locul de unde suna, specialiştii de la satelit, se aude?

– Aha… făcut poza. Dupa marirea si analiza teritoriului României am gasit 70.114 persoane care vorbeau in acelasi timp la mobil, pe strada, pe blocuri sau in curte. Pe cei care vorbeau din casa sau din cladiri, metrouri etc. nu putem spune nimic pana nu ne vin pozele in inflarosu. Mai asteptati vreo 20 de zile pentru infrarosu.

Dupa 15 ore

Din pozele pe care le avem, estimam ca 1.270 sunt potentiali suspecti.

Peste 4 zile

La analiza pozelor ulterioare am gasit 23 de suspecti principali iar unul e clar suspectul numarul unu deoarece sta langa o casa care arde. L-am identificat!!! Trimiteti Salvarea!

Comments on: "Cu satelitul pe capul nostru" (10)

 1. esti rau. e si el ziarist si-nvata…

 2. @ Dan
  Documentarea este baza, fara ea nu esti jurnalist, indiferent daca esti la inceputul sau la sfarsitul carierei.

 3. ete na acum 🙂 am exemple cind nu documentarea conteaza, ci ambetarea 🙂

 4. @ Dan
  Corect, dar asta nu ne opreste sa ne distram pe seama celor care publica bălării. 😀

 5. Personal, aş fi recurs la arestarea şi condamnarea tuturor celor 1270, ca să nu ne mai complicăm! Fiecare a săvârşit o faptă rea în efemera-i existenţă…

 6. @ Vania
  😀 Ai mare dreptate 😀

 7. ai mitraliera? NU? cumperi?
  vezi ca vin alegerile si o sa vinda si guvernul asta cite ceva sa iasa bine din campanie. poate scoale mele una de saminta 🙂

 8. @ Dan
  Kalisnicoave ai bre? E eftine si trage bine, nu trebe multa scoala.

 9. bre, nu te pricepi. se vede ca esti soldat neinstruit. ia bre una ca lumea cu banda larga de la anc si ai sa vezi diferenta. 😉

 10. @ Dan
  Da e scumpe alea bre si eu sunt la buget de austeritate. Pai, una ce trage cu o frecventa de 3.600-3.800 MHz ma costa cateva sute de mii de euroi. Si daca pana la vanzator mai trebuie sa mai dau si la sofer, portar, usier, liftier sau secretara vanzatorului. Ce ma fac eu atunci? Ma duc la sapa de lemn, chiar inainte sa o folosesc.
  E drept ca e scula misto si iti umple buzunarele la foc-automat…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: