Noutati IT, energie regenerabila, alerte

Bani pentru bloggeri

De aproape cinci luni lucrez la un proiect în care bloggerii români să primească bani pentru publicitate. În sfârşit am reuşit. De astăzi, împreună cu o firmă din Canada, am dat drumul la serviciul BaniPePost.com

Pentru prima dată, publicul larg poate avea acces la banii de publicitate prin noul serviciu BaniPePost.com. Oricine îşi face un blog gratuit şi se înscrie în acest program poate face publicitate unui produs ales de el şi va fi plătit pentru asta. Practic, oricine doreşte, poate sta acasă şi cu un calculator sau un laptop în faţă poate caştiga bani.
Fiecare produs sau serviciu de pe piaţă are inclus în costul său preţul pentru publicitate. Cu cât companiile cheltuie mai mulţi bani pentru lansare, cu atât mai scump va fi produsul. Acest preţ este plătit de fiecare utilizator în momentul achiziţiei. De obicei, banii de publicitate se duc la agenţiile de publicitate, la presă, la posturile de radio sau TV ori se întorc sub forma de premii în cadrul concursurilor organizate cu ocazia lansării produsului. Utilizatorul cu excepţia cazului în care este unul dintre fericiţii câştigători nu va beneficia niciodată de aceşti bani.
BaniPePost.com este un serviciu ce va facilita legătura între companii şi bloggeri. Acest serviciu, este practic o formă românească pentru mult mai celebrul Pay-Per-Post ce funcţionează cu succes pentru blogurile de limbă engleză.
Am lansat acest serviciu împreună cu partenerul meu canadian Everest iTech Ltd, iar serverele, şi toată logistica aplicaţiei sunt localizate în Canada. Activitatea se va desfăşura în principal în România, deoarece aplicaţia este destinată blogurilor de limbă română.
Evident, vor exista români din afara ţării, care deţin bloguri populare de limbă română şi care vor dori să beneficieze de acest program. Ei şi companiile străine ce nu au sucursale în România, dar care vor dori să apeleze la noi, vor colabora cu BaniPePost.com prin partenerul canadian.
Blogurile româneşti se află într-o puternică ascensiune, devenind din ce în ce mai puternice, ca instrumente de informare a publicului. Dacă la finalul anului trecut se constata o puternică dezvoltare a acestui sector, anul acesta explozia a început să fie remarcată de toată lumea. Imagini ca acelea de la accidentul provocat de Orban au apărut în premieră pe un blog, fiind preluate de toată presa românească. De asemenea, tot mai mulţi jurnalişti, parlamentari, oameni politici, oameni de cultură şi-au început viaţa în blogosferă, ca un nou mijloc de comunicare cu celalţi oameni.
Chiar dacă nimeni nu ştie exact numărul de bloguri româneşti, ultimele estimări se referă la aproximativ 30.000-35.000, din care active sunt probabil 10-12.000. În România, acest tip de comunicare pe Internet, deşi la începuturi, cunoaşte o dezvoltare spectaculoasă, mai ales în ultimele luni. Alte bloguri noi apar în fiecare oră.
BaniPePost.com este serviciul ce oferă companiilor o poartă de acces în noua lume a blogosferei, unde produsele pot fi promovate mult mai eficace decât în media clasică. Una dintre cele mai interesante caracteristici al acestui tip de promovare este că articolele publicate de bloggeri sunt citite integral de vizitatorii blogului respectiv. De-a lungul timpului relaţia dintre un blogger şi cititorii lui se cimentează, iar aceştia îl urmăresc cu mare interes. Acest tip de relaţie este extrem de benefică companiilor care doresc să-şi promoveze produsele.
Noul serviciu BaniPePost.com pune pe primul plan integritatea jurnalistică şi onoarea bloggerului. Acesta este şi motivul pentru care nimeni nu este silit să scrie despre un produs care nu-i satisface gusturile, fiecare blogger va avea posibilitatea să aleagă ofertele spre care este atras în mod natural, şi evident, pentru asta va fi plătit.
Pe de altă parte, companiile pot obţine şi alte avantaje majore de pe urma acestui tip de promovare. Practic, cu acelaşi preţ pe care l-ar da pentru o reclamă tradiţională ei pot obţine căteva sute de articole despre produsul lor, care vor inunda Internetul cu această informaţie.
Astăzi se constată că ideile originale ale realizatorilor Internetului devin realitate. Power-to-the-people este mai aproape ca niciodată. Bloggerul face un efort pentru a-şi căuta surse de informare şi a da o formă cât mai atractivă pentru articolele sale. El se luptă zilnic pentru a-şi captiva publicul, asistăm la realizarea unui ziar în miniatură. Toată această muncă poate fi, în sfârşit, recompensată. Spre exemplu, cei care spuneau pe blogul lor că şi-au luat un telefon mobil ultraperformant, pot face acum acelaşi lucru fiind plătiţi pentru asta.
Sistemul BaniPePost este extrem de atractiv chiar şi pentru companiile cu bugete de publicitate mici, orice client având, tot timpul, un control exact asupra desfăşurării propriei campanii de publicitate. Un control similar îl au şi bloggerii ce îşi pot urmări zilnic toate operaţiunile efectuate, inclusiv toate câştigurile personale. Practic, orice blogger ce s-a înscris gratuit în acest program, în momentul acceptării unei oferte va trebui să respecte toate cerinţele ofertantului, iar BaniPePost va verifica acest lucru şi va facilita plata. Netpress Consulting îşi propune să ofere consultanţă oricărui client pentru ca bugetul său de publicitate să-i aducă un maximum de vizibilitate şi de penetrare, la cel mai scăzut preţ.
Orice blogger se va înscrie în programul nostru va putea înscrie maximum trei bloguri şi va putea accepta cel mult şase oferte zilnic. Dacă ne raportăm la cea mai mică ofertă de 20 RON se poate observa că şi un blogger începător poate câştiga minim 120 RON zilnic. Totuşi, pe măsură ce popularitatea blogurilor sale creşte, el poate avea acces şi la ofertele mai bine plătite.

Comments on: "Bani pentru bloggeri" (33)

  1. Link-urile site-ului trebuie optimizate niţel. Exemplu: http://www.banipepost.com/index.php?bppaID=44dcbdf523ce70674a9e171a51ef0e2c

    Apropo, ai nevoie de serviciile unui SEO-ist? 😀 Vorbesc serios.

  2. @ Darius
    Multumesc pentru oferta, dar de acest aspect se ocupa compania canadiana. Nu vreau sa ma bag in ciorba lor. Daca va fi cazul, te vom contacta.

  3. e un pas maret. blogosfera nu va mai fi, ce este acum! o fi bine, o fi rau? vom vedea. oricum, felicitari! 🙂

  4. @ mesterulmanole
    Mestere te bagi?

  5. Foarte tare ideea 🙂 Chiar ar prinde bine pentru bloggerii la inceput. Felicitari, iti urez succes!

  6. @ Dany
    Succesul serviciului reprezinta succesul bloggerilor din Romania.

  7. in principiu, foarte, foarte tare. era nevoie de asa ceva pe piata romaneasca. te felicit, razvan!

    in rest, sunt curios cum evolueaza treaba. multa bafta! 🙂

  8. @ mihnea
    Sper sa iasa bine ca doar am muncit mult la serviciul asta. Si inca mai sunt multe de facut. Tu de ce nu te bagi? Totul e pe fata, bani pentru toata lumea, clientii sa vina, ca au numai de castigat.

  9. eu is inside.

  10. […] Scris de Dan Iancu pe august 18, 2008 ia ce spune amicul răzvan: […]

  11. meseriasa ideea. m-am inscris si eu. sa fie intr-un ceas bun.

  12. deocamdata mai cuget, asta nu inseamna ca nu pot promova articolul tau, cu tot cu continut! 🙂

  13. […] 19, 2008 by mesterulmanole …pentru că, Razvan ne propune bani. Zice că se poate. Acum, se poate. Eu, personal, îi mulţumesc pentru munca […]

  14. […] ce am gasit:”Razvan ne propune bani. Zice că se poate. Acum, se poate. Eu, personal, îi mulţumesc pentru munca […]

  15. […] august 20, 2008 at 5:35 am · Înregistrat sub advertising, blogging, publicitate ·Tagged bloggers, blogging, sfaturi pt bloggari Am fost in vizita la mesterulmanole si am gasit o recomandare interesanta: https://razvanserbu.wordpress.com/2008/08/18/bani-pentru-bloggeri/ […]

  16. felicitari razvane, sper sa-ti iasa treaba si sa mearga cat mai bine, poate o sa ma bag si eu, dar cred ca doar cu blogul meu personal,

  17. eu una as vrea sa incasez bani nu sa-i dau, dar in fine fiecare cu prioritatile lui

    bafta oricum, merita pentru cei ce au nevoie

  18. Canadieni? Unde, care, cum?… 🙂 Razvane, deci inteleg ca (m-am uitat doar din fuga, dar revin) imi dai bani daca scriu prostii pe blog la mine? :))

    Acum serios …buna ideea si la mai mare! Mai baga insa si tu un corector, ca la un moment dat ai o fraza „Bai Pe Post ofera incredibila oportunitate de a fi platit pentru a scrie despre produsele, servicile si websiturile care iti plac”.

    Vreau bani, nu „bai”! :))

  19. razvan: sa scriu despre politica pe bani? greu, chiar n-am auzit de oameni care sa faca asta :))

  20. […] lansat site-ul BaniPePost, un serviciu care permite bloggerilor să obţină fonduri din blogging. Citez: “BaniPePost.com este un serviciu ce va facilita legătura între companii şi bloggeri. […]

  21. @ Cristi
    Au fost multe greseli gramaticale la inceput, am scos multe dintre ele, se pare ca unele se incapataneaza sa ramana. 😀
    Evident ca iti dau bani daca scrii prostii, cu conditia sa le scrii cu stil (stiu ca poti) si sa respecti conditiile ofertei pe care ti-o alegi. Trimite-mi un mail imediat dupa ce te-ai inscris ca sa-ti raspund personal si sa nu primesti raspunsul tip de la computer.
    La tine este o situatie speciala intrucat stai in alta tara si va trebui sa primesti bani de la firma canadiana, nu de la mine. Sper ca ai un cont de paypal.

  22. @ Mihnea
    Publicitatea politica e cea mai banoasa. Vin parlamentarele, ce te costa sa spui ca un candidat pe nume X si-a depus candidatura in circumscriptia Y. Dai o scurta biografie, fara sa comentezi nimic de genul ca e bun sau rau si voila, vine banul. Omul e multumit ca afla lumea de el, tu nu te implici cu nimic si toata lumea e fericita.
    Cei care vor sa se implice pot spune de X ca e bun, frumos, destept si devreme acasa. Pot spune si despre Y acelasi lucru, luand bani de la amandoi.
    Oricum, eu ii astept cu drag pe politicieni, nu pentru ca-i iubesc foarte mult ci pentru ca avem nevoie unii de altii. Ei de promovare, recte voturi, noi de bani 😀

  23. Cum iti spuneam, e interesanta ideea dar e un mediu imprevizibil.

  24. sunt curios sa vad cat se castiga din treaba asta.

  25. @ krossfire
    Daca vrei poti beneficia si tu de oferta. Nu e limitata 😀
    @ bagatare
    Depinde cat prestezi si ce Rank ai

  26. asteptam demararea obiectului ca sa vedem ce si cum. eu sunt optimist pentru ca directia (era sa spun trendul) e spre „online” asa ca…

  27. Am o intrebare.Daca vom castiga bani cu blogurile noastre putem posta orice ca pana acum?cu imagini gasite pe net?
    Nu inteleg prea bine in ce consta reclama.Daca e vorba sa scriem ceva povesti,atunci e necesar sa stim mai multe despre ce vom scrie.
    Cand voi primi de lucru,in caz ca nu inteleg voi striga:help!
    Mai e ceva;daca nu facem fata sau clientii nu sunt multumiti si ni se reziliaza contractul,sper ca nu se va ajunge si la altceva.
    Multumesc ca m-ai ascultat. 🙂

  28. @ g1b2i3
    De fapt, ai mai multe intrebari. Sa le luam pe rand.
    – Putem posta orice ca pana acum? Cu imagini gasite pe net?
    – Evident ca puteti posta orice, ca si pana acum. Atrageti-va cititorii in felul in care va pricepeti cel mai bine. Imaginile gasite pe net nu ne intereseaza pe noi, puteti sa le publicati sau nu e decizia voastra ca si pana acum.
    – Daca e vorba sa scriem ceva povesti, atunci e necesar sa stim mai multe despre ce vom scrie.
    – Corect, in descrierea ofertei veti primi date, cifre, fapte. In plus, veti putea vizita si site-ul cu descrierea produsului (in cele mai multe din cazuri). Acolo veti gasi alte informatii care va vor ajuta la scrierea unui articol. Nu uitati ca trebuie sa scrieti si materialele vostre, nu numai din cele platite (vezi regulamentul). Ideal ar fi sa aveti mult mai multe articole personale decat cele platite.
    – Cand voi primi de lucru,in caz ca nu inteleg voi striga:help!
    – Speram ca acest lucru sa nu fie necesar. Vom incerca sa facem in asa fel incat inainte de a da drumul la ofertele advertiserilor sa existe un tutorial pe site pentru a explica mai bine cum se scrie un articol platit.
    – Daca nu facem fata sau clientii nu sunt multumiti si ni se reziliaza contractul,sper ca nu se va ajunge si la altceva

    – Daca nu faceti fata inseamna ca nu doriti acest lucru. Orice blogger de buna credinta, care doreste sa participe la program, daca este atent la cerintele advertiserului le poate indeplini.
    Exista mai multe etape pe care le avem in vedere pana la rezilierea contractului. Prima dintre ele este atentionarea bloggerului ca postarea sa nu indeplineste criteriul X pentru oferta pe care a luat-o. El are un timp de 24 de ore sa remedieze greseala. A doua este neplata pentru oferta respectiva, aceasta oferta fiind incredintata altui blogger. Iar ultima este cea de reziliere a contractului.
    Trebuie sa intelegeti ca nu suntem absurzi sa cerem lucruri imposibile, dar lucram pe bani si dorim ca cerintele advertiserilor sa fie satisfacute integral.

  29. Razvan,multumesc pentru raspuns.Ma bucur ca putem scrie ca si pana acum,imi place ca:”Ideal ar fi sa aveti mult mai multe articole personale decat cele platite”.
    Abia astept sa inceapa treaba si sunt sigura ca ma voi descurca.
    Poate ca unele intrebari de-ale mele sunt cam aiurea,dar prefer sa intreb daca nu stiu .Inca odata multumesc pentru raspuns si abia astept.
    Mult succes si voua care ati avut aceasta idee!
    Gabi Dragoi.

  30. […] nu apartine niciunei categorii.Mesterulmanole ne conduce spre secretul banilor din bloggarit: razvan serbu este cel care detine reteta marilor afaceri. Mihnea e hotarat sa devina senatorul bloggarilor. […]

  31. […] ne propune bani… razvanserbu.wordpress.com” Cand am auzit ca as putea castiga niste banuti de pe urma bloggeritului m-am gandit ca ar trebui sa […]

  32. […] s-au creat mai mult de 100 de conturi in cadrul siteului Bani pe Post.Mai multe detalii la Răzvan, cel care a lansat acest […]

  33. Cazare Pensiune Sibiu

    Good way of describing, and good article to obtain information concerning my presentation subject, which i am going to
    present in college.

Lasă un comentariu