Noutati IT, energie regenerabila, alerte

Ce mai e nou cu BaniPePost

Incep prin a-mi cere scuze fata de toti prietenii din blogosfera pe care i-am abandonat in ultima vreme. Promit sa revin la voi dupa ce ma linistesc cu lansarea. E greu, ziua la intalniri si multe alte activitati, iar noaptea pe net cu canadienii.

In mod surprinzator pentru mine, bloggerii au fost foarte receptivi la noul seviciu BaniPePost. Inregistrarea lor merge ca pe roate. Totusi, am ramas uimit cati dintre ei nu si-au inscris blogul. La inceput, procentul era undeva la 90%. Am pus un robot sa le trimita un email ca sa nu uite asta si acum situatia s-a remediat. Altii uita sa citeasca regulamentul si fac traznai, asa ca i-am atentionat si pe ei.

Intrucat am lucrat in presa scrisa, mi-am permis sa fac o situatie comparativa, intre bloguri si presa scrisa.

Conform studiilor facute pe New York Times s-a constatat ca nici o pagina a ziarului nu depaseste un numar de 40% din totalul cititorilor, acestea fiind primele si ultimele pagini referitoare la sport, moda pentru femei si stirile cele mai importante. Paginile de publicitate sunt citite de 4% totalul cititorilor. La bloguri, situatia este cu totul alta, posturile fiind citite integral de toti vizitatorii. Deci, pentru a face o comparatie intre media traditionala si cea pe bloguri evidentiez urmatoarele:
Intr-un ziar national cu un tiraj de 24.281 de exemplare vandute (nu dau nume), costul pe sfertul de pagina de publicitate este de 5.910 RON color si 4.005 alb/negru.
4% din 24.281 rezulta un numar de 971 de persoane care au citit reclama la un pret de 5.910 sau 4.005 RON
Daca se merge in varianta pentru bloguri, cu 4.000 RON se obtin 100 de postari, iar pentru 5.900 se obtin 147 de postari. La o medie de 100 de cititori/blog se obtine o valoare de 10.000 de cititori, respectiv 14.700 de cititori.
Concluzia este ca fiecare RON investit in banipepost este cheltuit de firme de 10 ori mai eficient decat in media clasica.

Calculul de mai sus nu ia in considerare faptul ca un ziar are o viata de o zi, pe cand, intr-un blog, un articol, are o viata de cel putin 30 de zile (conform regulamentului). Daca eram rautacios si inmulteam cu 30 aveam o rata de 300 la 1 in favoarea publicitatii pe bloguri.

Comments on: "Ce mai e nou cu BaniPePost" (9)

 1. Razvan, imi dau seama cat timp iti ia lansarea si, cum spuneam, iti tin pumnii sa reuseasca. O sa caut si eu sa ma inscriu cat de curand, dar (daca-mi permiti) as veni si cu o observatie ce-o doresc constructiva: ce m-ar fi ajutat pe mine efectiv era sa vad un simplu scenariu, realist si succint, prin care un blogger ar face un ban cu acest serviciu. Sunt un tip pragmatic (ca tine, banuiesc) si n-am multa vreme sa rasfoiesc pagini infirmative care nu merg direct la concret.

 2. scuzele au fost si ele lansata, bag seama! ei, lasa Make, ca om vedea ce-om nascoci pentru tine! 😛
  e foarte interesant ceea ce ai facut si mai ales articol de azi, dar eu inca mai cuget…vezi, cand mi-am facut blog, am zis ca-i jurnal personal, daca scot bani din el-mai bine spus, el, face bani!, imi e ca nu-l mai pot privi la fel, o sa aiba pretentii! 🙂 🙂 🙂

 3. pretentiile le ai de la tine doar. problema e sa te asortezi cu blogul. aici e aici.

 4. @ Cristi
  1. te inscrii, iti alegi un username si o parola
  2. pui un post despre banipepost de 50 de cuvinte (e extrem de scurt)
  3. te loghezi si iti inscrii blogurile (pana la trei) – completezi formularul pentru ele
  4. astepti aprobarea noastra

  5. completezi contractul de colaborare cu noi pe care ni-l timiti electronic si prin posta in 2 exemplare – la tine nu e cazul (cine locuieste in strainatate trebuie doar sa ne anunte)

  Asta e partea de inscriere. Dupa aceea e mult mai simplu:

  1. Te loghezi si intri la oferte vezi subiectul, vezi cati bani primesti, dai click pe oferta care iti place, banii se aduna…

  2. Te loghezi si intri la oferte vezi subiectul, vezi cati bani primesti, dai click pe oferta care iti place, banii se aduna…
  etc.
  tu vei primi banii prin Paypal
  Important este si regulamentul pentru blogger e bine sa-l citesti la inceput

 5. Razvan, mersi! Observi si tu cat de utila e o asemenea lista scurta si concisa? 🙂

  M-ar mai fi interesat estimari despre cati bani ai putea face, dar banuiesc ca preturile variaza. Si nici nu vreau sa abuzez de bunavointa ta. Daca pot sa te ajut cu ceva, spune-mi.

 6. @ Cristi
  Evident preturile variza mult in functie de numarul de cuvinte minime cat si de BBPRank-ul blogului tau.

 7. si de numarul de postari si de… eu ramin la „vazind si facind”. pina la urma e o provocare pentru cei care vor putea sa fie credibili si sa nu se incurce in izmenele asortarii:)

 8. Cum mi-am făcut blog nou, a căzut vechiul demers cu BPP…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: