Noutati IT, energie regenerabila, alerte

Atentie la Flash!

Adobe trage un semnal de alarma asupra descarcarilor false de playere Flash. Se pare ca noua moda a hackerilor si a celor care produc virusi este raspandirea prin download de elemente cunoscute, dar de pe alte servere decat cele ale producatorilor originali. Adobe a lansat o procedura sub numele de call-to-arms pentru ca utilizatorii sa poata valida programul de instalare inainte ca acesta sa porneasca descarcarea update-urilor.

Compania a luat aceasta masura dupa atacurile recente la adresa Facebook, MySpace si Twitter care a determinat utilizatorii de Windows sa instaleze un asa-zis update pentru Flash Player care de fapt era un software pirat.

Dar, iata cateva sfaturi de la Adobe advisory: „Pentru inceput, nu downloadati Flash Player de pe alt site decat adobe.com – puteti gasi link-ul pentru acest download aici. Acesta functioneaza pentru orice software (Reader, Windows Media Player, QuickTime, etc.) – daca primiti o notificare pentru update, nu este o idee rea sa va duceti direct la siteul producatorului si sa-i faceti un update direct la sursa. Daca downloadul se face de pe un URL sau IP nefamiliar, ar trebui sa aveti suspiciuni.

In al doilea rand, toate software-urile Adobe pentru Windows sunt semnate cu un certificat digital care este validat de Windows atunci cand se instaleaza software-ul. In campul Publisher trebuie sa fie intotdeauna Adobe Systems Incorporated, si poti verifica acest lucru printr-un dubli click la instalare, sau prin click pe butonul din dreapta al mouse-ului, selectand Properties si ducandu-te la tabulatorul Digital Signatures.”

Pentru Flash Player in particular, utilizatorii pot verifica versiunea lor curenta pe aceasta pagina. In momentul publicarii acestui post versiunea cea mai noua de la Adobe este: Adobe Flash Player version 9.0.124.0

Comments on: "Atentie la Flash!" (1)

  1. de aici pina la alte „necesitati” nu e prea mult. mai e si lenea comun.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: