Noutati IT, energie regenerabila, alerte

Șireturile

Dupa cum va spuneam, am inceput un nou site: File de Lumina. Este un proiect in care m-am implicat in ultima vreme. Acest aricol va apare acolo maine dimineata la ora 7:00 si ca sa va starnesc interesul, o parte din el l-am pus si aici.

Trăia odată un băiețel într-o familie de oameni înstăriți. Părinții săi au vrut să-i arate calea mai ușoară a vieții și s-au străduit să-i ofere tot ceea ce-și dorea. I-au dat haine frumoase, mâncare bună și jucării pe măsură.

Fratele tatălui era un om bun, care nu avea mare avere. Chiar dacă trăia într-o căsuță micuță avea parte de mulți prieteni deosebiți și de vecini săritori. Viața lui era plină de bucurie.

Părinții copilului adeseori îl încărcau cu daruri și-l trimiteau să-și petreacă timpul cu unchiul cel drag atunci când ei plecau din oraș cu treburi.

Fiecare vizită reprezenta pentru copil un motiv de bucurie. Adesea unchiul îl plimba prin pădure și-i prezenta plantele și animalele care trăiau acolo. Pentru fiecare dintre ele unchiul inventa o scurtă pozestire cu tâlc. Astfel, magia naturii ii se dezvăluia în fața ochilor mirați de copil.

După un timp, copilul a crescut și a început să-ți viziteze unchiul din ce în ce mai rar. A început să le acorde prietenilor de-o seamă din ce în ce mai mult timp. Devenise un adolescent înalt cu o puternică personalitate. Atmosfera blândă, patriarhală din casă a început să fie din ce în ce mai des tulburată de certurile dintre copil și părinții săi. Acesta nu dorea să-i ajute cu nimic și mereu fugea degrabă să se întâlnească cu prietenii săi.

Părinții erau foarte supărați ;i nu puteau cu niciun chip să-l strunească. De fiecare dată când îi spuneau ceva, tânărul sărea ca ars.

Atunci, tatăl s-a hotărât că cel mai bine ar fi să-l cheme la un sfârșit de săptămână pe fratele său. Știa că în ochii copilului acesta era o persoană deosebită, plină de înțelepciune. Fără să-i spună nimic băiatului, l-au invitat pe unchiașul cel drag și i-au povestit toate necazurile lor. Acesta din urmă a acceptat cu mare bucurie invitația și într-o vineri, după prânz, a sosit la ei.

Restul aricolului il poti citi aici

Comments on: "Șireturile" (2)

  1. Mda, pagina nu a fost gasita, m-ai lasat fix in aer, vreau sa citesc, imi place ce am citit, mai vreau si continuare.

  2. Scuze, legatura era gresita. Am corectat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: