Noutati IT, energie regenerabila, alerte

Anul trecut in decembrie mi-a expirat contractul cu Orange. Prin urmare, mi-am luat un nou contract si mi-am schimbat vechiul telefon. Telefonul pe care-l aveam inainte era un HTC pe care rula un Windows Mobile 6.5. Eram foarte multumit de el, dar de…, am zis ca Windows Phone 7 e si mai si. Concluzia este ca mi-am dat multi pumni in cap dar m-am si bucurat mult.

Pentru mine cel putin, acest telefon a fost unul care m-a aruncat dintr-o extrema in alta.

La inceput, am fost „very happy” mi-au placut la nebunie meniurile, modul in care se deruleaza pe ecran si experienta de utilizator pe care ti-o ofera. Ulterior, am cazut in cea mai neagra suparare cand am vazut ca nu pot sa fac nici cele mai simple setari pe care le faceam pe WM6.5. Deci, Windows Phone 7 nu este nici pe departe un urmas al lui Windows Mobile 6.5 ci este ceva cu totul nou, un sitem de operare cu totul nou.

Daca e nou, atunci sa vad cand apar upgrade-uri a fost primul meu gand. In februarie, ziceau comentatorii. OK, sa asteptam, dar sa nu-ti poti pune nici macar melodia favorita ca sonerie? – Nasol.

Februarie vine, e frig afara, soarele se invarte ca nebunul pe deasupra mea, zilele trec, update-ul n-a venit. Vine martie, si soseste un Update care nu face nimic decat blocheaza un anumit tip de telefon de la Samsung. Aha, deci se pregatesc copii imi zic eu. Mai asteptam. Update-ul pe care-l astept se numeste NoDo sau Copy-paste Update, ca telefonul nu are copy-paste.

Deci, daca ai si tu un WP7 si te uiti in settings la „about” si ai versiunea  7.0.7004.0, intai va trebui sa instalezi un pre-update 7.0.7008.0. Dupa aceea, vei mai primi un mesaj de update pentru versiunea finala (NoDo) 7.0.7390.0.

Ieri, mi s-a resetat complet telefonul si m-am gandit ca a sosit celebrul update… dar nu. Microsoft deja l-a dat si e la Orange in bătătură. Conform Microsoft, va mai dura câteva săptămâni până vom beneficia şi noi de el.

La reset, mi-am pierdut toata agenda care era pe Windows Live (aşa face WP7), nu se sinronizează cu Outlook-ul ci cu Windows Live. Noroc, că mi-am amintit contul şi parola, că dacă nu reţii şapte mii de conturi şi parole, în ziua de azi eşti fiul ploii…

Comments on: "Windows Phone 7 update – experienta de utilizator" (5)

  1. Am inteles ca primul update Windows a fost un esec total,mai ales pentru userii cu dispozitive Samsung.Multi dintre ei n-au reusit sa-si mai porneasca telefoanele dupa ce au downloadat programul,pacat insa de agenda…o zi buna sa aveti.

  2. @ Lumi12
    Primul update nu a fost un esec. De fapt, nu a fost niciun update neaducand nicio facilitate. El a fost un test. Problema e ca fiecare producator customizeaza telefoanele si fiecare operator de telefonie mai pune si el ceva programe. Prin urmare, cand Microsoft face un update ei trebuie sa verifice fiecare tip de telefon de la fiecare operator. La update-ul precedent modelul de Samsung cu probleme nu a fusese testat. La Apple e mult mai simplu, ei fiind singurii producatori de iPhone.

  3. Multumesc mult pentru informatiile pretioase,m-am mai luminat putin,zi frumoasa.

  4. @ Lumi12
    Cu placere

  5. tu spui că ”La Apple e mult mai simplu, ei fiind singurii producatori de iPhone”, dar și la Android e aceiași situatie ca la Windows, dar eu ca utilizator de Android nu am avut astfel de probleme. Oricum este litera de lege faptul ca nu trebuie sa faci update imediat. e bine sa mai astepti si sa vezi cat de bun este update-ul respectiv.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: