Noutati IT, energie regenerabila, alerte

Spuneam ca o sa termin cu politica. Totusi, documentul care mi-a cazut in mana merita un post. Este vorba de o strategie de „acuzare de furt” made in PSD. Atentie, documentul este datat cu o zi inainte de turul unu al prezidentialelor.

Fraude electorale s-au facut de toate cele trei mari partide in procesul electoral. De la simpatizanti care au votat de doua ori de capul lor, pana la incolonari masive pentru a ajunge la vot „impreuna”.

Document_PSD_fraudare_alegeri

Bun acum sa facem o analiza a documentului. Din el reiese ca firma de consultanta WR – Creative – (conform documentului) a facut o analiza asupra alegerilor din 2004 si propune modul de actiune pentru alegerile actuale prin acuzatiile de fraudare a alegerilor.

Sincer nu stiu de ce s-or numi Creative sau consultanti. Documentul este extrem de slab, nu propune actiuni bine tintite catre un anumit electorat. Parca documentul ar fi fost facut „pe genunchi”, la repezeala. Nu este facuta o analiza a targetului, nu sunt prezentate mentalitatile unui anumit tip de electoarat si modul de actiune pentru a i se adresa si a i se „vinde” produsul „Geoana” nu se prezinta modul de actiune si de raspuns in cazul diferitelor scenarii. Nu se arata cum se pot ataca zonele de nehotarati si care este modul de actiune pentru fiecare grup tinta in parte.

Practic, e vorba de PSD punct! Nu e vorba de modul in care se raporteaza PSD-ul, respectiv Geoana la populatia votanta. Nu! E vorba doar de o strategie PSD, de parca ar fi singuri pe planeta. Adica se merge pe principiul noi avem o strategie, daca e buna castigam, daca e proasta pierdem.

Unde sunt consulantii adevarati care sa evidentieze legaturile dintre partid si votantii proprii sau legaturile cu votantii adversi. Pana cand staff-uul de campanie nu o sa inteleaga ca exista o intrega retea de interese, pasiuni sau sentimente ce fac mii si mii de legaturi intre oameni si partide, pana cand nu o sa invete sa ofere fiecaruia o motivatie pentru a vota candidatul „Geoana” nu o sa castige nimic.

Exemplul actual este unul elocvent. Aceasta contestatie perpetua, in momentul de fata nu face decat sa enerveze electoratul. In cazul, extrem de improbabil in care Curtea Constitutionala va aproba contestatia PSD Geoana va pierde cu minim 7-9 procente diferenta. Dar cine mai gandeste in partid? Poate doar Iliescu impreuna cu Nastase, restul sunt ca niste copii carora li s-au luat jucariile.

Acum sa aruncam o privire asupra documentului:

Motivul principal al eşecului din 2004 este campania agresivă realizată de tabăra candidatului Alianţei PNL-PD pe tema fraudării alegerilor. Acuzaţia că PSD a fraudat alegerile a fost vehiculată în continuu prin intermediul televiziunilor şi a presei scrise, prin intermediul campaniei de afişaj şi prin intermediul internetului. Efectele acestui campanii au fost mobilizarea electoratului lui Traian Băsescu, concomitent cu demobilizarea electoratului nostru. PSD a reacţionat tardiv şi greoi, fiind în permanentă defensivă.”

Ca solutie se propune ca „Aceste greşeli comise în 2004, nu trebuie repetate acum. Este esenţial pentru victorie ca Mircea Geoană şi liderii PSD să gestioneze ofensiv tema fraudării.

Prin urmare „Recomandăm ca în seara de 22 Noiembrie să se folosească exit-poll-urile pentru a declanşa campania ofensivă pentru turul II: Traian Băsescu şi PDL au fraudat alegerile.”

Mai departe urmarim

Dezvoltarea temei fraudării alegerilor în turul II
Pentru a dezvolta tema fraudării alegerilor, astfel încât să devină principala temă de campanie pentru turul II, recomandăm acţiuni pe următoarele paliere: liderii PSD (atât la nivel central, cât şi local), media, activiştii PSD şi internet.
La nivelul liderilor PSD
La nivel central va fi sesizat Biroul Electoral Central încă din dimineaţa zilei de luni, 23 Noiembrie pentru fraudarea alegerilor de către Traian Băsescu şi PDL. De asemenea, recomandăm ca sesizări similare să fie depuse la Birourile Electorale Judeţene de cel puţin 14-16 organizaţii ale PSD. Trebuie aduse inclusiv acuzaţii concrete (chiar dacă nu pot fi confirmate) pentru ca media să preia investigarea lor.
La nivelul media
La nivel central şi la nivel local în toate apariţiile în media liderii PSD trebuie să vorbească pe o singură temă: alegerile au fost fraudate de Traian Băsescu şi PDL.
Antena3 şi Realitatea tv (respectiv Jurnalul Naţional şi Cotidianul) vor face investigaţii pe baza acuzaţiilor specifice de fraudare în diverse localităţi. Opinia publică trebuie bombardată în primele zile din turul II cu articole pe tema fraudării.

De asemenea, recomandăm ca acuzaţiile pe tema fraudării să fie preluate într-un articol de fond din presa internaţională, sau de un ONG străin (după scenariul din cazul lui Omar Hayssam care funcţionează foarte bine, după cum v-am spus în strategia anterioară).
La nivelul activiştilor PSD şi pe internet
Trebuie mobilizate echipele de activişti online şi activişti în teritoriu care să răspândească foarte agresiv pe internet (pe ziarele online, pe bloguri şi pe forumuri) acuzaţiile că Traian Băsescu şi PDL au fraudat alegerile.
De asemenea, recomandăm ca sistemul de sms pus deja la punct să fie folosit exclusiv pentru a transmite mesajele cu privire la fraudarea alegerilor. Mesajele trebuie să fie explicite, în genul: „Nu lăsa PDL să îţi fure votul”.”

Si concluzia este:

„De data aceasta noi trebuie să fim primii care atacă pe tema fraudării alegerilor.
Pentru a impune această temă este esenţial ca cel puţin 2 exit-poll-urile din seara de 22 Noiembrie (de pe Antena şi Realitatea) să îl arate pe Mircea Geoană în faţa lui Traian Băsescu cu 3-4 procente. Imediat, a doua zi, pe măsura ce vor veni rezultatele parţiale, va fi declanşată ofensiva pe această temă.
Considerăm că ofensiva de proporţii în turul II pe tema fraudării alegerilor este cheia pentru victoria lui Mircea Geoană în alegerile prezidenţiale.”

Comments on: "Document PSD referitor la frauda electorala" (26)

 1. salve, nu mi-am platit vodafonele si nu ma mai lasa sa sun, dar ma uit la document si nu-mi vine sa cred. trebuie sa fie prea prosti :)))

 2. asa o fi, nu m-as mira absolut deloc ca documentul sa fie adevarat, dar poate e intocmit acum de PDL…

  Oricum ar fi, cert e ca PSD a fraudat alegerile in egala masura cu PDL

 3. @ mihnea
  E ca si cum ar face copy/pase pe situatia din 2004. Parca se potriveste cacula din 2004 pe alegerile din 2009. 😀

 4. @ Marketosaurus
  Uita-te cand e scris (in proprietati)

 5. […] Razvan Serbu a dat peste acest document, datat 21 noiembrie 2009 si modificat pe 8 decembrie 2009, apartinand unei firme sau grup de hackereala de Adobe Acrobat numit WR-Creative. Cititi documentul, mie mi se pare cam convenabil ca genul asta de texte apar fix la momentul oportun. De asemenea, consider ca Geoana nu are o “echipa de consultanti” care sa-i scrie astfel de texte si ca, in niciun caz, nu ar include sigla psd-ului intr-o astfel de comunicare. Dar, ma rog, citez: […]

 6. E facatura man, nu stiu daca e a ta sau a unei alte japitze PDL-iste, dar e facatura de la o posta. Uita-te la pixelul albastru din colt!
  Lasand gluma deoparte, nu-ti trebuie decat ochi, urechi si o farama de creier ca sa-ti dai seama ca e intoxicare. Daca o iei in serios esti ori prostit ori platit.
  Numai bine.

 7. @ Ciprian
  De unde stii ca e intoxicare? Cunosti toate documentele care se vehiculeaza in PSD?
  Pe de alta parte, nu este nimic ilegal in document, este ceva ce poate fi considerat o strategie. Din pacate, consultantii sunt extrem de slabi. Asta comentam eu.

 8. Părere personală: Veridicitatea acestui document este similară cu cea a acestui sondaj.

 9. @ skortzy
  Eu sunt doar mesagerul, cum l-am primit asa l-am trimis. Mi-am intrebat sursa de unde il are si nu a vrut sa-mi spuna. Totusi, presupunand ca data cand a fost scris este exacta, mi se pare imposibil ca cineva de la PDL sa fie atat de diabolic incat sa prevada circul actual.

 10. documentul asta l-a citat si Ioan T Morar in data de 22 Noiembrie: http://morar.catavencu.ro/2009/11/22/strategia-psd-document/

  Deci “docomentul” n-a iesit chiar acum; mai mult, Morar citeaza de “pe surse reale”.

 11. @ son of alerik
  Ma bucur, inseamna ca nu e falsificat de mine 😀
  Eu l-am primit ieri si nu stiam prea multe despre el. Cel care mi l-a dat nu a vrut sa-mi ofere niciun detaliu.

 12. Da, Razvane. Chestia asta a aparut acum cateva zile pe diverse bloguri. A fost citat si pe voxpublica de la Realitatea.net. Mult mai interesanta mi se pare o postare de azi de pe voxpublica cu o sedinta de dinainte de 22 noiembrie in care un tanar PSD-ist le explica unor tipe cum sa mituiasca electoral oameni din sectorul 1 care sa-l voteze pe idiotul diplomat.

 13. @ Bogdan Marchidanu
  Mie acest document imi da o senzatie de amatorism complet. Daca este real, si se pare ca este, realizam ca se pot lua bani pe asa ceva. Si acesti oameni ne conduc.
  Doua fete care sa fi avut la activ 2-3 campanii de marketing si PR la o firma medie scoteau un document de 10 ori mai bun ca asta.

 14. literelibere said:

  Razvan, adevarul e ca nici nu mai stii ce si pe cine sa crezi zilele astea…

 15. @ iterelibere
  Trebuie sa crezi doar in tine si in bunul tau simt. Oricum eu nu am vazut politician cu bun-simt. Poate doar pe Coposu.

 16. Pare fals intr-adevar dar nu departe de mentalitatea PSD-ista.

 17. A fost sau nu frauda electorala? De ce sa nu intrebam poporul roman care stie pe cine a votat! Exprima-ti parerea online pe http://www.sondaj-online.com.
  Impreuna vom afla adevarul, pentru ca romanii stiu pe cine au votat!

 18. da, mentalitatea PSD-ista a intrecut oricum orice limita, dar pe mine ma oftica faptu ca acum se bat cap in cap ca niste berbeci…ala spune ca PSD a furat, astia ca PD-L a furat…oricum fiti siguri ca aman2 partidele au furat voturi, sau le-au cumparat…si in zilele astea nu mai poti sa crezi pe nimeni…aiurea !

 19. apropo, pune-ma si p mine la blogroll, ca te-am pus si eu;)

 20. @ Sondaj Online
  Scuza-ma e stupida initiativa, nu dovedeste nimic, chiar daca toti care intra pe net ar vota nu ar fi relevant.

 21. @ ciprinell
  Toti au furat (evident cei care au putut).

 22. […] o reformă drastică şi imediată e necesară, dar va durea. nu cred că handicapaţi de tipul lui nica, ăl de-a refuzat votul electronic, hrebenciu cu flacăra lui violetă sau vanghelie cu casetele […]

 23. Intotdeauna a existat frauda dar de data asta parca prea s-a facut din tantar armasar. De parca n-ar sti toata lumea (si nu ma refer doar la romani) ca se fura pe rupet si voturi si orice. Si peste tot este asa, doar ca noi suntem mai cu mot si ne batem cu pumnul in piept ca am descoperit ceva ce s-a transformat in legea nescrisa a referendumului.

 24. Crăciun fericit şi La mulţi ani!

 25. Sărbători fericite!

 26. […] Cea mai mare greşeală: penuria de cadre din politica românească Rădăcina tuturor relelor: frauda electorală Distracţia cea mai plăcută: Plezireanu şi Epicuristu Cea mai mare înfrângere: aşchii de […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: