Noutati IT, energie regenerabila, alerte

Am primit de la un amic o invitatie la Dropbox. Nu stiam de acest serviciu inainte de acest email, chiar daca el a fost lansat in 2007. Mi-am luat inima in dinti si am intrat pe site-ul lor. Vreo 5 zile am stat in dubiu daca sa-mi fac sau nu cont la ei. Atatea promisiuni desarte, atatea fake-uri am vazut sau lucruri inutile incat orice noua incercare reprezinta pentru mine doar o reconfirmare a faptului ca poti avea nevoie doar de 5% din ceea ce incerci.

Totusi, Dropbox m-a castigat rapid, fiindu-mi de folos in multe situatii. Pe scurt e o combinatie intre ftp, transfer.ro si un folder de pe Hdd-ul local.

Functioneaza extrem de simplu. Instalezi un program direct de pe site-ul lor si obtii un folder pe computerul personal. Toate documentele pe care doresti sa le ai la dispozitie de pe orice alt computer sau device cu acces la Internet le pui in acel folder.

Ai trei optiuni:

1) le pui in folderul personal si numai tu ai acces la ele.

2) le pui intr-un folder pe care poti sa-l faci acceasibil prietenilor tai ce folosesc acest serviciu.

3) le pui intr-un folder public si obtii un link pentru fiecare fisier. Acest link il poti trimite oricui pentru a-i oferi posibilitatea de download a fisierului respectiv.

Sistemul functioneaza simplu, facand o copie pe Internet pentru fiecare fisier pus in folderul MyDropbox. Avantajul major este ca in momentul in care accesezi si lucrezi pe unul dintre aceste fisiere, de fapt lucrezi local. La fiecare salvare se face si actualizarea. Altfel, a lucra direct pe Internet ar fi un adevarat cosmar, mai ales pentru o legatura lenta. Presupunand ca ai terminat nu trebuie sa faci nimic, actualizarea intre computer si versiunea de pe Internet se face automat.

Daca ai Dropbox instalat si pe alt computer, cand il vei deschide si il vei conecta la net Dropbox va vedea ca ultima versiune a documentului e cea online si nu cea din folderul celui de-al doilea computer si va face actualizarea imediat. In plus, exista posibilitatea de a te intoarce la versiuni anterioare si chiar de a recupera fisiere ce au fost sterse.

Folderul MyDropbox poate avea pana la 2GB, iar daca indeplinesti cateva cerinte de-ale lor ajungi rapid la 3GB. Asta daca nu vrei sa platesti, altfel poti beneficia de 50GB sau chiar de 100GB online.

Think locally and put you files online fo globally.

 

Comments on: "Un nou serviciu gratuit – Dropbox" (1)

  1. Mişto chestie. Aş fi avut nevoie de aşa ceva săptămâna trecută. Dacă nu ai scris mai repede… 😀 Oricum, între timp s-a răzgândit şi clientul 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: