Noutati IT, energie regenerabila, alerte

De curand, in Gradinita Bambi din Bucuresti, a fost lansat programul „Gradinita IT, tehnologie pentru cei mici” Acesta este destinat in egala masura copiilor cu varsta cuprinsa intre 3 si 6 ani cat si parintilor acestora, din Bucureşti. Cursul este organizat de „lacraru.ro” si gradinitele Bambi din Bucureşti.

Proiectul este lansat de „lacraru.ro”-www.lacraru.ro si sustinut de radio ItsyBitsy, revista SuperBebe, Gradinite.com, BIOGENIS – http://www.biogenis.ro, Logitech, Asus, D-Link Romania şi Intel Romania.

In cadrul acestor cursuri, copiii vor invata sa lucreze cu calculatorul, sa inteleaga componentele si accesoriile acestuia, cum sunt realizate si care este rolul lor. Parintii urmaresc pasi importanti in aplicatiile de Control Parental, in laboratoare de lucru, urmand a putea lucra si seta software de Control Parental pentru o mai buna relationare si intelegere a gradului de evolutie al copiilor.

Seria de cursuri cuprinde trei module de lucru. In cadrul acestor module copiii au la dispozitie un laborator IT complet utilat, unde vor invata sa lucreze eficient si corect cu calculatorul, supervizati de un psiholog si un pedagog. Cursurile permit un grad foarte ridicat de socializare intre copii, prin metode de invatare si predare ce implica grupuri.

Cursurile sunt alcatuite din trei module.
Initiere in lucrul cu calculatorul – Locul unde copii vad si lucreaza cu fiecare componenta in parte a unui calculator, intr-o maniera vesela si cu multe jocuri, invatand cum sunt realizate si care este rolul lor in interactiunea directa cu calculatorul. Primul modul este programat sa inceapa la jumatatea lunii februarie 2009 si este alcatuit din 8 şedinţe.

Aprofundare in lucru cu calculatorul – Copiii lucreaza efectiv cu calculatorul, beneficiind de informatii cu privire la sistemul de operare, software, programe, lucrul cu ferestre, lucrul cu fisiere, desenare, mail, etc. Copiii sunt invatati sa recunoasca vizual tipurile de mesaje de eroare intalnite, pentru a putea discerne singuri, chiar daca inca nu stiu sa citeasca, momentul din care este necesara interventia unuia dintre parinti. Cel de-al doilea modul, de Aprofundare, are o durată de 24 de şedinţe.

Control Parental – Acest modul este o noutate in gradinite, de data aceasta fiind invitati parintii ce au copii cu acces la calculator. In cadrul laboratorului IT cei mari vor putea lucra cu software de Control Parental, acumuland informatii despre acest tip de securitate, modalitati de instalare si utilizare a programelor. Parintii invata sa creeze restrictii si sa urmareasca istoricul calculatorului in fiecare zi. Cursul este insotit si de o sedinta alaturi de un psiholog pentru a intelege mai bine relatia copil-calculator-parinte. Acest modul, de Control Parental, are o durată de două şedinţe, cu o întindere de două zile.

La acest proiect inimosul Cristian Lăcraru a lucrat impreuna cu echipa sa opt luni si considera ca „va mai fi de lucru mult pentru actualizarea permanentă a conţinutului teoretic şi tehnic. Şi vom avea de lucru în urma feedback-ului primit de la părinţi şi copii. Acţiunea reprezintă un pas important pentru direcţia abordată la începutul lui 2008, fiind primul mare proiect care iese la iveală în acest context.”

Reclame

Comments on: "Nu e nevoie sa fii o companie mare ca sa faci lucruri importante – Gradinita IT, tehnologie pentru copii si parinti" (2)

  1. eu sunt de părere ca au de învățat numai prostii de pe internet și ar trebui evitat cât mai mult contactul cu pc-ul.

  2. @ tykryt
    de curand a aparut o prapastie intre cei care au acces la Internet si cei care nu au. Aceasta este descrisa sub termenul de „digital divide”. In societatea viitorului cine nu va avea acces la informatie nu va exista. Este o ruptura pe care nu putem sa o acceptam mai ales pentru copii nostri.
    Este adevarat ca la copii mici computerul poate fi daunator. Am constatat acest lucru la copilul meu. Acum primeste acces cu portia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: