Noutati IT, energie regenerabila, alerte

Octavio Ocampo s-a nascut in Mexic in 28 februarie 1943. A studiat la Institutul de Arte Frumoase in capitala si la Institutul de Arte din San Francisco, unde a terminat studiile in anul 1974.

De timpuriu a dat semne de geniu artistic prin dezvoltarea unui nou curent in pictura si sculptura. Aceasta noua abordare se bazeaza pe multiformism. Stilul metamorfic se bazeaza pe tehnica suprapunerii si alinierii formelor pentru a creea imagini diferite.

Talentul lui Octavio Ocampo nu se limiteaza doar la pictura si sculptura, el se extinde si asupra actoriei si dansului.

La Institutul de Arte din San Francisco a studiat toate aceste materii si avea deschisa calea filmului si a teatrului. In 1976 s-a devotat picturii si sculpturii.

„Sunt fascinat de Dumnezeu, Diavol, soare (barbat) si luna (femeie). Traiesc in Tepoztlan care este o regiune muntoasa la sudvest de orasul Mexico si este considerata una dintre cele mai magice regiuni de pe pamant. La fel ca triunghiul Bermudelor, aici este o ciudata si inexplicabila, dar extrem de puternica, confluenta de forte magnetice care se pare ca s-au strans in muntii Tepozteco.”

Vedeti picturile urmatoare sunt absolut exceptionale:

Mariti pozele ca sa vedeti care sunt elementele din care au fost realizate picturile.

Comments on: "Octavio Ocampo – Iluzii magice" (4)

 1. Se numeşte pareidolia. Nu le-aş numi magice. Şi nu pentru că nu sunt deosebite, ci pentru că oamenii au făcut un cult din asta. Imagini în felii de cartofi… mă respinge orice anulează raţiunea umană. Dar acum divaghez aiurea…

 2. @ Darius cel Tulbure
  Referitor la pareidolia e vorba de imagini care iti sunt sugerate de diversi stimuli. Aici e vorba de creerea deliberata de imagini duble. Se apropie mai mult de iluziile optice. Denumirea acestui nou stil de pictura este „metamorfic”.

 3. Multumesc mult,

  uite cum net-ul si mai ales blogurile ne mai deschid capul.
  Am vazut in urma cu 15 ani primele imagini de acest fel, le am intalnit des la diverse traininguri, le-am folosit si eu (in special la sesiunile despre comunicare) dar nu am stiut niciodata ca reprezinta un stil de arta si mai ales ca apartin aceluias artist dedidcat, se pare, genului.
  Merci, pentru aceasta pastila de cultura care imi lamureste anumite valente si mai ales ma incita sa aflu mai mult.

 4. interesante picturile. nu stiu de ce dar asta m-a dus cu gandul la un alt pictor Giuseppe Archimboldo: http://ro.wikipedia.org/wiki/Giuseppe_Arcimboldo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: