Noutati IT, energie regenerabila, alerte

Stirea e scurta: Iliescu – N.U.P. (neinceperea urmaririi penale)

Procurorii sustin ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunilor pentru care s-au facut cercetari: „Activitatea fostului Presedinte al Romaniei nu intruneste conditiile legale pentru a putea fi apreciata ca o determinare la savarsirea unei infractiuni si nu are legatura de cauzalitate de natura penala cu ceea ce s-a intamplat in dupa-amiaza zilei de 13 iunie 1990 si in noaptea de 13/14 iunie 1990, respectiv cu evenimentele in cadrul carora au decedat patru persoane si au fost ranite alte trei, prin impuscare”.

Initial, procurorii militari care au instrumentat acest dosar au stabilit ca Ion Iliescu este principalul vinovat pentru reprimarea manifestantilor, dar Curtea Constitutionala (afiliata pe langa PSD) a hotarat, ca acest dosar nu este de competenta parchetelor militare.

Astfel, ea a stabilit ca parchetele militare nu pot cerceta dosarele revolutiei si ale mineriadei, declarand neconstitutionala prevederea articolului III, alin. 2. din Legea 356/2006: „cauzele aflate in curs de urmarire penala sau de judecata la parchetele ori instantele militare la data intrarii in vigoare a prezentei legi, date in competenta parchetelor sau instantelor civile, vor continua sa fie urmarite ori judecate de parchetele sau instantele militare”.

In acest fel, procurorii au fost nevoiti sa reia ancheta, dar solutia la care au ajuns este N.U.P pentru Ion Iliescu, solutie mult mai pe placul Curtii Constitutionale.

Comments on: "Pe ILIESCU sa-l ierte Dumnezeu, ca noi N.U. P.utem!" (4)

  1. si uite asa nu exista niciun vinovat pentru ceea ce s-a intamplat atunci. sau cel mult vinovati sunt cei care au murit ca n-aveau ce cauta acolo…

  2. @ Oceania
    Politia a tras in aer, armata a tras in aer, minerii plantau flori si manifestantii au tras aer in piept in timp ce miroseau florile

  3. au tras in aerul din plamini… suntem o natie misto. poeti, toleranti si mai ales HANDICAPATI.

  4. ca un ultim mohican – respectiv ramas in tara – al grupului de batuti si …………… dar nu mai vreau sa-mi aduc aminte ca inca au trecut prea putin ani, nu ma mira. Cred sincer ca atunci s-a rupt Romania, cei cu creier au plecat primii, cei cu ceva sperante dupa, iar acum cativa ani si cei in putere , de foame. Am ramas in tara un mix perfect de idioti, mosi si smechieri.
    Romania adevarata vorbeste acum engleza la Toronto si Seatle si spaniola, italiana sau ivri prin Europa si aiurea. O sa ajungem ca irlandezi la care principala comunitate este peste granite (de 3 ori populatai locala) numai ca la noi asta va fi economic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: