Noutati IT, energie regenerabila, alerte

Yahoo mai poate reveni?

Epopeea in care Yahoo a luptat impotriva unei preluari ostile a Microsoft nu s-a terminat. Boardul Yahoo va avea prima intalnire cu miliardarul Carl Icahn si cu cei doi oameni ai sai. Acestia au fost inclusi in lista de directori ca urmare a presiunilor facute pentru schimbarea actualei conduceri.

Icahn a reusit si cu alta ocazie sa creeze mari probleme companiilor in dificultate. El detine 5% din actiunile Yahoo, fiind cel mai important actionar. Va impinge el oare Yahoo catre o alianta cu Microsoft sau va accepta punctul de vedere al celorlalti directori?

Actiunile Yahoo au urmat o panta descendenta, ce pare sa nu se mai termine. Daca inainte de oferta Microsoft valoarea unei actiuni era aproximativ de 19 USD, dupa anunt acestea au crescut furtunos la 29 USD. Acum actiunile Yahoo valoreaza tot 18-19 USD. E clar ca Yahoo are probleme si pentru actionari preloarea ar fi fost o mutare castigatoare.

Acum, oferta Microsoft nu mai este pe masa, ce va face Yahoo in aceasta situatie? Icahn nu este cunoscut drept un inovator ci din contra ca un demolator (vezi situatia Motorola). In mod sigur, el va miza pe intalnirile sale cu Ballmer pentru a-si planifica viitoarele mutari.

Saga Yahoo continua si este foarte interesant de vazut ce va urma. Se va dezmembra oare Yahoo. Vor vinde doar motorul de cautare lui Ballmer? Vor merge pe o alianta cu Google chiar daca vor fi probleme aproape insurmontabile din punct de vedere al legislatiei antimonopol?

In ultimile zile am testat cele trei motoare principale de cautare de la Google, Yahoo si Microsoft. Cel mai bun, cu cele mai relevante rezultate este cel de la Google, fiind urmat de cel al Microsoft. Yahoo a oferit rezultate de-a dreptul hilare fiind total inutilizabil. Am facut acest test pe un set de 10 cuvinte cheie, poate cu alte cuvinte merge mai bine, dar pentru aceste cuvinte s-a dovedit a fi un esec total.

Comments on: "Yahoo mai poate reveni?" (5)

 1. e vorba si de utilizare. multi folosesc inca yahoo, iar cel al lui microsoft mai de loc. ideea e da a lua nu motorul neaparat ci mediul.

 2. Cred ca esti putin subiectiv. Daca oferta MS a dus la cresterea valorii actiunilor Yahoo, iar retragerea ei la scaderea ei, de ce critici pozitia lui Icahn in cazul asta? Cei din board-ul Yahoo sunt – cum bine stii – mult mai (i)responsabili pt modul in care au gestionat oferta. E business, iar de acum se prea pare ca or sa vanda in pierdere, indiferent cui. As fi inteles daca, dupa sutul in fund dat lui MS, ar fi facut alt deal si si-ar fi repus compania pe picioare. Se pare insa ca, in cazul asta, aronganta s-a manifestat ca atare doar la board-ul lui Yahoo, nu la MS.

  Hai sa ne lasam deoparte simpatiile sau antipatiile din noi, cand vrem sa redam obiectiv o stire.

 3. @ Dan
  Corect, cred ca ai dreptate, asta e spilul.

 4. @ Cristi
  Nu stiu de unde ai scos-o cu simpatiile si antipatiile. Oricum punctul tau de vedere este si al meu, pe aceasta tema am scris destul de mult, iar la unele posturi ai comentat chiar si tu.
  Unde crezi tu ca am „luat-o pe aratura” referitor la prezentarea stirii?
  Faptul ca Icahn este mai cunoscut ca un profitor decat ca un inovator? Asta este viziunea oamenilor conform cu actiunile sale.
  Faptul ca board-ul Yahoo a fost arogant si nesabuit in respingerea ofertei MS? Asta deja e un loc comun, toata lumea il stie. Problema pur teoretica (din fericire nu am actiuni la ei) ramane ce va face Icahn din interiorul organizatiei.

 5. ok, scuze atunci 🙂

  Mi s-a parut ca la adresa lui Icahn ai avut niste remarci prea tendentioase. Ce-a facut omul acela in alte imprejurari e poate mai putin relevant, cata vreme in situatia asta se pare ca n-a avut vreo vina si avea sens sa-i critice pe cei din board-ul Yahoo.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: