Noutati IT, energie regenerabila, alerte

Autodesk vine in Romania

Autodesk a anuntat astăzi deschiderea oficială a biroului local la București. Totuşi, am aflat că biroul este operaţional încă de pe data de 1 septembrie. Deschiderea biroului va ajuta compania Autodesk să răspundă, într-un mod mult mai eficient, nevoilor de pe piaţa locală, ca urmare a creşterii substanţiale a afacerilor din domeniile arhitecturii, construcţiilor, proiectării industriale și dezvoltării infrastructurii desfășurate în România și Europa de Sud-Est.

Iată deci că una dintre ultimele companii de mari dimensiuni de pe piaţa IT mondială s-a hotărât să facă pasul decisiv pe plaiurile mioritice.

„Deschiderea biroului din Bucureşti vine în sprijinul obiectivelor globale şi regionale ale companiei, prin care să putem înţelege şi întâmpina mai bine nevoile clienţilor noştri, la nivel local”, a declarat David Palas, Country Sales Manager CHS, Autodesk. „Vom continua să operăm în regiune pentru a furniza soluţii software de proiectare şi inginerie ce oferă avantaje competitive clienţilor noștri din România şi Europa de Sud-Est.”

Totul este minunat, dar de ce oare Autodesk a venit atât de târziu? Softurile lor costa cateva mii de euro si sunt piratate la greu în România. Microsoft care s-a lovit de aceeaşi problemă a reuşit într-o oarecare măsură să-şi limiteze pierderile prin susţinerea unor programe extrem de creative atacând în toate direcţiile piaţa. Oare Autodesk consideră că ar trebui să adopte aceeaşi tactică? Oricum, BSA-ul este un proiect mort din faşă şi nu poate proteja pe nimeni.

Dar, Paul Lipovanciuc, AEC Channel Manager SEE, Autodesk ne spune că „Sosirea Autodesk în România este o dovadă a maturităţii pieţei care a crescut impresionant în ultimii ani,”. În traducere liberă putem trage concluzia că banii companiilor româneşti de profil, şi volumul distribuitorilor de produse Autodesk este suficient de interesant pentru ca să merite deschiderea unui birou în România.
„Sunt încântat şi onorat în același timp să reprezint Autodesk în România, cea mai mare şi dinamică piaţă de desfacere în Europa de Sud Est. Doresc să mulţumesc distribuitorilor, reseller-urilor şi utilizatorilor finali ai produselor noastre pentru sprijinul acordat şi sper că le vom câştiga încrederea în continuare.”

Aflând aceste lucruri putem trage concluzia că Paul Lipovanciuc este o persoană curtenitoare care ne spune că România este cea mai importanta piaţă din această zonă. Nu este încă destul de clar ce rol are biroul Autodesk, dacă va reprezenta doar firma, dacă se va implica în asigurarea lanţului de distribuţie sau dacă există şi alte planuri de extindere a activităţii pe meleagurile noastre. Oricum, aceste lucruri le vom afla în viitor.

Ceea ce se ştie cu certitudine referitor la biroul de la București al companiei Autodesk este că acesta va funcţiona ca reprezentanţă pe piaţa locală şi regională, aici fiind incluse, pe lângă România, şi Bulgaria, Serbia, Moldova, Bosnia & Herţegovina şi Muntenegru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: