Noutati IT, energie regenerabila, alerte

Romtelecom si Google

Începând cu septembrie 2008, clienţii Romtelecom-Clicknet vor utiliza Platforma Google pentru conturile de e-mail Clicknet, ca urmare a unui parteneriat încheiat între Romtelecom şi Google. Aceasta este ultima stire de la Romtelecom. Se pare ca acest lucru va fi in avantajul clientilor Romtelecom. Totusi, cati dintre clientii Clicknet au contul la Romtelecom? Poate au acel email ce vine odata cu conectarea, dar cine il foloseste?

Sefii de la Romtelecom or fi vazut traficul infim ce se desfasoara de la si spre serverele lor de email de au decis ca trebuie sa faca ceva. Oricum, cine nu are cont pe yahoo sau pe gmail nu exista, evident ca persoana fizica, la firme situatia e cu totul alta.

Mai aflam ca utilizatorii de e-mail Romtelecom-Clicknet vor bebeficia de toate avantajele oferite de Platforma Google Apps, cum ar fi capacitatea de stocare a inbox-ului de peste 7000MB, ataşamente cu mărime de până la 20 Mb, acces mobil facil, interfaţă intuitivă în limba română şi filtre spam recunoscute internaţional. Accesul mobil este posibil prin client java ce poate fi descărcat gratuit de la adresa m.google.com/a, sau printr-un browser web pentru telefonul mobil.

Utilizatorii de e-mail Clicknet powered by Google Apps vor avea automat acces la alte aplicaţii Google, pe lângă e-mail, cum ar fi mesagerie instantă integrată, calendar cu notificare gratuită prin SMS şi aplicaţii online ce includ procesare word, prezentări şi tabele.

Toate aceste facilitati, le aveau deja, in mod gratuit clientii Google. Totusi, e de apreciat interesul cu care Romtelecom se orienteaza catre nevoile clientilor. Chiar daca de noua facilitate vor beneficia relativ putini clienti, existenta acesteia determină utilizatorii sa fie mai increzatori in compania Romtelecom.

Ultimul anunţ ne informeaza ca”satisfacţia clienţilor în ceea ce priveşte serviciul Clicknet este foarte mare, situând Clicknet în prima treime a topului serviciilor de internet din Europa, după cum reiese în urma măsurătorilor TRIM. Faptul că este primul serviciu de Internet de pe piaţa românească ce foloseşte Platforma Google pentru e-mail-urile utilizatorilor săi va avea un impact pozitiv asupra acestui index de satisfacţie.”

OK, o fi un index despre care stiu doar specialistii, noi abia acum am aflat de el, dar masuratorile lui par interesante. Iar ca sa ne lamurim asupra puterii si cotei de piata detinute in momentul acesta de serviciul de acces la Internet prin Romtelecom suntem informati in urmatorul paragraf.

„Clicknet este serviciul broadband de acces la Internet al Romtelecom, disponibil pe piaţă de 3 ani, care, în iunie 2008 a depăşit pragul de 500 000 de clienţi, menţinând o rată de creştere similară cu cea a anului trecut. Clicknet a terminat anul 2007 cu o cotă de piaţă de aproximativ 20%, înregistrând un ritm de creştere de 300%.”

Concluzia este ca Romtelecom s-a schimbat si acum chiar are interesul sa-si multumeasca clientii prin oferirea a din ce in ce mai multe facilitati, la un pret competitiv. Le uram bafta si asteptam in continuare telefonia si Internetul GRATIS. Eventual, daca ne dau si niste cadouri ca sa acceptam oferta lor, noi nu le vom refuza.

Comments on: "Romtelecom si Google" (4)

  1. Chiar ca mi-e greu sa vad ce noutate ar aduce „alianta” asta, cand GMail-ul poate fi oricum folosit gratuit de catre oricine. Sunt unii care pun cate-o interfata banala in top si cica scot ceva nou 😦

  2. eu mai astept pina una alta. am in schimb un prieten care are abonament la ei si casuta postala personalizata. la ce i-o folosi asta mai vedem.

  3. @ Cristi
    Alianta este in beneficiul utilizatorilor de email de la Romtelecom.

  4. @ Dan
    Am si eu abonament la ei, dar casuta postala nu am folosit-o niciodata

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: