Noutati IT, energie regenerabila, alerte

Iata o informatie care ne va face multa placere. Romanii sunt iarasi cei mai buni. Chiar si cu un sistem educational din ce in ce mai precar, in care coruptia si scandalurile reprezinta numitorul comun dintre parinti, elevi si profesori, varfurile continua sa apara si sa uimeasca la competitiile internationale.

Recent, la Dresda, in Germania, s-a desfasurat cea de-a 15 editie a Olimpiadei de Informatica a Europei Centrale -CEOI (Central European Olympiad in Informatics).

Elevii romani au dominat competitia din acest an dovedind un nivel ridicat de pregatire, reusind sa obtina un numar impresionant de medalii. Cu o medalie de aur, doua de argint si una de bronz, echipa Romaniei s-a clasat pe locul I in clasamentul pe natiuni.

CEOI este o competitie initiata de Romania in 1994, fiind gazduita an de an, de catre una dintre tarile membre -Croatia, Ungaria, Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Romania.

Nivelul sporit de dificultate al problemelor propuse spre rezolvare precum si valoarea concurentilor recomanda Olimpiada de Informatica a Europei Centrale, drept una dintre cele mai dificile competitii de informatica la nivel international.

Echipa Romaniei a fost alcatuita din: Cosmin Gheorghe medaliat cu aur, Bogdan Tataroiu, medaliat cu argint, Paul-Dan Baltescu, medaliat cu argint – toti elevi ai Liceului International de Informatica Bucuresti, Stefan -Alexandru Filip, medaliat cu bronz, elev al Colegiului National de Informatica Tudor Vianu. Echipa a fost condusa de doamna profesoara Emanuela Cerchez de la Liceul de Informatica „Grigore C. Moisil” Iasi (team-leader) si de domnul profesor Zoltan Szabo, de la Grupul Scolar „Petru Maior” din Reghin (deputy leader).

„Olimpiada de Informatica a Europei Centrale a fost o noua confirmare a valorii elitelor informaticii romanesti. Rezultatele copiilor ne dau sperante ca si anul acesta Romania va obtine rezultate remarcabile la Olimpiada Internationala de Informatica”, a declarat Emanuela Cerchez. Aceeasi echipa va reprezenta Romania la Olimpiada Internationala de Informatica ce se va desfasura in Egipt intre 16-23 august.

***

Intre 8 si 13 iulie, Romania a avut reprezentanti si la Shumen in Bulgaria, unde s-a desfasurat Balcaniada de Informatica pentru Juniori.

Olimpiada Balcanica de Informatica pentru Juniori este o competitie de programare ce se adreseaza elevilor din invatamantul gimnazial, ce provin din tarile Balcanice. Prezenta la acest eveniment reprezinta o reala oportunitate pentru viitorii participanti la prestigioasele concursuri internationale de informatica. Concurentii au ocazia de a-si evalua cunostintele si a acumula experienta competitionala, regulamentul Balcaniadei de Informatica fiind similar cu cel al Olimpiadei Internationale de Informatica.

Puternica echipa de juniori a Romaniei a fost condusa de prof. Marinel Serban de la Liceul de Informatica „Grigore C. Moisil” din Iasi, team leader si prof. Elena-Daniela Lica de la Colegiul National Ion Luca Caragiale din Ploiesti, deputy team leader.

In ciuda concurentei extrem de puternice, cu un punctaj impresionant, de 540 de puncte, echipa Romaniei s-a clasat si la aceasta competitie pe locul I pe natiuni.

Toti cei 4 elevi din echipa au castigat medalii. Astfel, au obtinut medalii de aur: Radu Voroneanu de la Colegiul National ”Mihai Viteazul”, Ploiesti (cu punctaj maxim 600 de puncte din 600 posibile), Andrei Purice de la Colegiul National „Ion Luca Caragiale”, Ploiesti si medalii de argint: Vlad Gavrila de la Liceul International de Informatica Bucuresti si Teodor-Anton Pripoae de la Scoala Generala. Nr. 56 „Jose Marti”, Bucuresti.

Este de mentionat si faptul ca toti cei 4 elevi din echipa Romaniei participanta la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale precum si castigatorii medaliilor de aur la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru Juniori s-au numarat printre finalistii concursului .campion editia 2008, competitie organizata de SIVECO Romania.

Comments on: "Romanii – din nou pe primul loc la Informatica" (5)

 1. felicitari lor! Iarasi! 🙂

  De 4-5 zile vreau sa scriu ceva f critic la adresa jurnalistilor-bloggeri, pe care-i doare undeva de asemenea succese :(. Stii cumva daca asemenea informari au aparut si pe blogurile lor?

 2. @ Cristi
  Nu stiu aproape nimic despre ce zici tu. La Dan Iancu a mai aparut ceva despre succesele romanilor la Paris. In rest…

 3. Dan Iancu e caz aparte. Ma gandeam mai mult la cei din Ro, care n-au trait prin afara: Comanescu, Pavel Lucescu, Ciutacu, Ulmanu etc

 4. @ Cristi
  NO COMMENT

 5. […] si prin blogosfera romaneasca unele consemnari si laude la adresa medaliatilor, cum este cazul la Razvan, la Limpede sau altadata la Vivi. Prin ziarele romanesti sau chiar pe situri de invatamant, […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: