Noutati IT, energie regenerabila, alerte

Alegerile si banii UE

M-am intrebat vazand circul de la Stefanesti cum e sa te bati ca sa ajungi sa votezi. Este clar ca oamenii au fost platiti pentru a vota cu unul sau cu altul dintre candidati.
De ce ar plati cineva chiar si alegatorii? Evident pentru ca se asteapta sa castige de zeci de ori mai mult. Acum lupta s-a incins pentru banii de la UE. Asta este marea diferenta fata de alegerile trecute.
Pentru prima data avem niste alegeri pentru primariile bogate. Daca pana acum primarii gestionau saracia acum pot gestiona banii UE, care sosesc ca fonduri pentru administratia publica locala. Cativa dintre alesi au reusit sa acceseze aceste fonduri si au schimbat in bine fata localitatilor sau a sectoarelor in care pastoresc banul public. De cele mai multe ori acesti primari au fost realesi chiar din primul tur. Restul se bat pentru o felie cat mai mare de cascaval.

Comments on: "Alegerile si banii UE" (4)

 1. nu sunt platiti cu bani, ci cu promisiuni

  apropo tu cu cine tii la rutinul doi?

 2. @ Ana
  Eu am fost in Piata Universitatii si la Revolutie si la manifestatiile de dinainte de 15 iunie. Cand au venit minerii eu nu eram acolo, dar l-am auzit pe Iliescu cand le-a multumit ca au venit „la chemarea lui”. Totul a fost manipulare pe TV in 13-15 iunie.
  Pot povesti multe din Piata, era o atmosfera care nu as putea-o descrie decat printr-o poezie. Se canta si erai liber, asa cum ne-am dorit la Revolutie, luptam pentru un singur lucru, sa nu mai ne conduca nimeni dintre cei care au avut functii in Aparatul de Partid. Vroiam oameni noi, nu comunisti si nici securisti.
  Cred ca e evident ca nu-l pot vota pe cel care e mana dreapta a lui Iliescu.

 3. eu tin tot cu blaga. cacialmaua oprescu e pentru fraieri nu pentru mine.

 4. @ Dan
  Corect, PSD-ul a avut de fapt doi candidati.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: