Noutati IT, energie regenerabila, alerte

Europenii preferă să urmărească evenimentele sportive televizate alături de familie, conform unui studiu comandat pentru LG PG6000. Studiul a fost realizat de compania TNS, leader global în furnizarea de informaţii despre piaţă. El a acoperit următoarele ţări: Marea Britanie, Franţa , Germania, Spania, Italia, Belgia, Austria, Olanda, Danemarca, Suedia, Norvegia şi Finlanda. Un eşantion de aproximativ 1000 persoane, adulţi, a fost intervievat în fiecare ţară.

Deci, 51% dintre europeni vor urmări transmisiile televizate ale Jocurilor Olimpice în această vară, pe locul următor în topul transmisiilor sportive se află campionatul de fotbal Euro 2008, care va avea loc în iunie, cu 36% dintre europeni conectaţi în faţa televizorului.

Vizionarea transmisiilor sportive se numără printre preferinţele europenilor de a-şi petrece timpul liber, 17% dintre aceştia petrecând între 4 şi 8 ore pe săptămână pentru evenimentele sportive televizate. Mai mult, 66% dintre europeni deschid televizorul pentru a urmări cele mai recente evenimente sportive cel puţin o dată pe săptămână.

„Studiul dezvăluie că vizionarea transmisiilor sportive televizate face parte din modul de viaţă European, devenind parte din rutina săptămânală, ” a afirmat dl Han Khyu, preşedinte LG Electronics Romania. „Pe parcursul derulării agendei încărcate de evenimente sportive, începând cu Jocurile Olimpice şi Euro 2008, televizorul va juca un rol central în urmărirea activităţilor sportive, în cadrul confortului de acasă.”

Conform studiului, realizat pe un eşantion de 12,000 de persoane din 12 ţări europene, 90% dintre respondenţi aleg să urmărească transmisiile sportive televizate în această vară acasă. Doar 4% vor merge într-un bar şi doar 2% vor urmări evenimentul live, la locaţie.

Îmbunătăţirile aduse calităţii imaginii şi sunetului unui televizor oferă consumatorilor o experienţă avansată în vizionarea emisiunilor sportive acasă cu familia sau cu prietenii, aceştia transformându-şi propria casă în adevărate arene în miniatură pentru a trăi cea mai bună experientă şi o perspectivă mai bună decât a arbitrului!

„Nu e de mirare că fiecare cămin a devenit cea mai apreciată locaţie de vizionare a evenimentelor sportive din Europa. Datorită tehnologiei avansate incluse acum în plasma LG PG6000, spectatorii pot fi şi mai aproape de acţiune – ca şi cum s-ar afla la locaţie. Modul Sport disponibil la plasma LG PG6000 asigură o calitate avansată a imaginii, oferind cea mai bună experienţă în vizionare”, a afirmat dl . Han.

La întrebarea cu cine vor urmări evenimentele sportive din această vară, 44% dintre europeni au afirmat că vor fi alături de familie în faţa televizorului, iar 26% vor profita această vară pentru a fi alături de prietenii care urmăresc evenimentele sportive.

În timp ce vizionează emisiunile sportive preferate majoritatea respondenţilor au afirmat că preferă să consume sucuri – 29% au susţinut că acestea sunt preferinţele lor. Poate surprinzător, însă pentru 67% dintre respondenţi alcoolul nu reprezintă băutura preferată în timpul vizionării emisiunilor sportive la televizor. Britanicii şi spaniolii sunt singurii care preferă băuturile alcoolice – 35% dintre aceştia au afirmat că obişnuiesc să consume bere, vin şi tării ca parte a vizionării. Pe de altă parte, putem observa că europenii au devenit din ce în ce mai preocupaţi de propria sănătate – 17% dintre respondenţi preferă să consume apă.

Studiul, realizat de firma de cercetare de marketing TNS, a analizat şi preferinţele europenilor în ceea ce priveşte încăperea unde vizionează în mod regulat emisiunile sportive. 71% preferă living room-ul. Italienii preferă în mod deosebit să urmărească emisiunile sportive în propria locuinţă – 12% preferă dormitorul, 10% bucucătăria, 11% sala de mese şi 57% living room-ul.

Studiul complet se afla aici: raport_lg_pg6000_studiu-ro

Comments on: "Jocurile Olimpice vor face un rating mare" (4)

 1. tu unde ai sa fii pe eprioada olimpizelor?

  eu una as prefera sa stau in gradina langa flori, oricum trupa a lui „meu” vor fi in fata tv-ului , la parabolica sa urmareasca totul

  oarecum sportul fara implicare directa parca nu mai are acelasi farmec de departe, poate fi substituit cu o excursie pe jos prin padurile din apropiere sau cu scuterul hai hui

 2. @ Ana
  Sincer, nu stiu nici in ce perioada se desfasoara JO 😦

 3. nu cu mine vor face rating, asta sigur.

 4. @ Dan
  Nici eu nu sunt un mare fan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: