Noutati IT, energie regenerabila, alerte

Autodesk vrea sa achizitioneze compania Moldflow unul dintre producatorii de top al aplicatiilor software de simulare a modelarii prin injectie
Tranzacția ar extinde viziunea Digital Prototyping a companiei Autodesk asupra pietelor de componente din materiale plastice
Deci, Autodesk a anuntat semnarea unui acord definitiv de achizitie a companiei Moldflow Corporation, lider in solutii software ce permit proiectantilor sa prevada si sa optimizeze comportamentul componentelor din plastic pe parcursul fiecarei faze din procesul de proiectare si productie. Tranzactia va fi structurata ca o oferta in bani lichizi pentru toate actiunile exceptionale ale companiei Moldflow de la bursa, constituie subiectul conditiilor regulatorii de inchidere si aprobare si se asteapta sa fie finalizata in al doilea trimestru calendaristic al anului 2008.
Prin acest acord Autodesk vrea sa livreze solutii Digital Prototyping complete producatorilor de orice marime, oferindu-le posibilitatea de a-si optimiza, valida si imbunatati proiectele inca din fazele incipiente ale acestora. Prin aceasta tranzactie, producatorii ce folosesc solutii Autodesk Digital Prototyping vor avea acces la instrumente de analiza pentru productia de mase plastice. Autodesk va continua sa asigure servicii de suport tehnic clientilor Moldflow dupa incheierea tranzactiei si ii va integra pe acestia in comunitatea de producție Autodesk.
Autodesk va cumpara Moldflow pentru 22 dolari/actiune, adica aproximativ 297 milioane dolari, mai putin suma rezultata din balanta finala a lichiditatilor Moldflow la momentul incheierii procesului de achizitie si a castigurilor din exercitarea optiunilor. Moldflow, cu sediul central in Framingham, detine centre de cercetare si dezvoltare in Melbourne, Australia si Ithaca, N.Y., precum si birouri de vanzari in diverse zone geografice de pe glob. Moldflow are 285 de angajați si a raportat venituri de 55,9 milioane dolari in anul fiscal 2007.
Forta companiei Autodesk ramane aceeasi. Cu exceptia impactului acestei achizitii, compania nu isi modifica estimarile. Totusi, se asteapta ca aceasta tranzactie sa scada castigurile pe actiune diluata Autodesk cu aproximativ 0,10 dolari in anul fiscal 2009 in sistem GAAP.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: