Noutati IT, energie regenerabila, alerte

Ieri, doream sa-i explic unui prieten cum functioneaza cautarile de la Google si cum isi trimite motorul programele spion pe net. Pentru exemplificare, deschid pagina cu blogul, sa-i arat cum e o pagina cu Rank-ul Zero si… surpriza acum s-a schimbat.

Daca la inceput, am avut rank-ul „N/A” semn ca nu trecuse spionul pe aici, dupa un timp am vazut ca se modificase si Google Rank-ul ajunsese la Zero. Deci, astazi ma mandresc cu un Google Rank 5 (uluitor dupa parerea mea, tinand cont ca unul dintre cele mai de succes site-uri romanesti HotNews.ro are Google Rank 6).

Repede mi-am downloadat Alexa ca sa vad ce imi raporteaza. Aici, am fost un pic dezamagit afland ca pagina blogului meu este pe pozitia 3.161.571 din totalul paginilor de Internet. Dar, cand am vazut ca in urma cu o saptamana ma aflam pe locul 6.590.554 am zis ca e bine. In ritmul asta, in cateva saptamani o sa ajung pe un loc negativ, cu mult deasupra tuturor topurilor 🙂 .

Iata cateva exemple de la Alexa:

www.hotnews.ro – locul 13.123

www.evz.ro – locul 16.627

www.adevarul.ro – locul 38.554

www.capital.ro – locul 102.891

Am vizitat si cateva dintre blogurile mai interesante si am aflat ca unii sunt mai sus, iar altii sunt mai jos decat imi imaginam eu.

Pentru cine nu stie, Google Rank-ul are un sistem destul de complicat de calcul (cu note de la 0 la 10), in care, unul dintre principalele elemente de stabilire a notorietatii il reprezinta link-urile catre acest site. Cu ajutorul acestui Rank, Google isi determina ordinea de afisare a rezultatelor unei cautari. Pentru un blogger nu are prea mare importanta, dar pentru un business este vital sa apara intre primii la Google Search cu produsul lor. Evident, exista optimizari si multe alte lucruri de care depinde Google Rank-ul, dar aceasta parte e bine sa o lasam specialistilor.

Bun, ce am castigat eu in urma unui Google Rank 5 si cu pozitia 3.161.571 in Alexa?

Nimic, in afara de un ego exacerbat pret de zece minute.

Comments on: "Paianjenul Google mi-a trecut prin bătătură" (8)

 1. La mine Page Rank-u’ e 4, iar la Alexa, 2579848. Mi se pare hiperbolic, ţinând cont de faptul că am 35 de vizitatori/zi… Dracu’-i ştie cum le calculează.

 2. @ Gradinariu
  Daca te apuci sa citesti cum se fac calculele te apuca durerea de cap.

 3. GhitaB said:

  Interesant. 🙂 Totuşi, cum fac să văd şi eu Rank-ul ăla? 🙂

 4. @ GhitaB

  Care dintre ele? Alexa sau Google?

 5. GhitaB said:

  Amândouă. 🙂

 6. @ GhitaB
  La GoogleRank se poate folosi bara Google care se instaleaza ca plug-in la Internet Explorer. In bara, ai si GoogleRank-ul.
  Pentru Alexa daca ai Firefox vezi aici Toolbar-ul Alexa pentru InternetExplorer sau pentru Firefox

 7. GhitaB said:

  Merci mult!

  Trebuia să mă descurc şi singur… dar de data asta am preferat să întreb. 🙂

  (În rest, Google is my friend. 😀 )

 8. @ GhitaB
  Sa intrebi nu e o rusine, te faci de ras atunci cand vorbesti despre lucruri pe care nu le cunosti. Deci, ai procedat foarte bine. Oricum, sper ca ti-am putut fi de ajutor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: