Noutati IT, energie regenerabila, alerte

LG si televizoarele

LG a lansat un nou model de televizor cu plasma. Pe scurt, acesta este compus doar din ecran (cu sau fara picior). Chiar daca ei se mandresc foarte tare cu noul design, mie nu mi s-a parut chiar asa de spectaculos. Oricum, nu pot sa neg faptul ca imi place. Interesant mai este si studiul facut in Europa referitor la televizoarele HD, pe care LG l-a comandat cu ocazia lansarii noului sau echipament.

Dar, sa le luam pe rand. Plasma LG a obtinut deja premiul pentru excelenta in design si tehnologie Best Innovation Award 2008 la CES 2008.

„Modelul PG6000 este primul televizor care incorporeaza tehnologia Single-layer, transformand ecranul si televizorul intr-o unitate vizuala perfecta. Plasma PG6000 transforma visul de a avea un televizor alcatuit doar dintr-un ecran in realitate”, spune KS Lee, Vice presedintele si Manager al Brand Marketing Strategy Team, al Diviziei LG Display Digital.

Datorita tehnologiei inovatoare Single-layer, LG ofera consumatorilor primul televizor cu design ultra-minimalist si aspect perfect plat, alcatuit practic doar dintr-un ecran.

Avand la baza tehnologiile HD si Single-Layer, combinate cu rata de contrast de 30.000:1 si un timp de raspuns de doar 0.001 ms, noul televizor cu plasma LG ofera consumatorilor posibilitatea de a urmari emisiunile preferate la o calitate foarte buna.

Boxele ascunse, create special de dl. Mark Levinson, supranumit si „Golden Ear”, utilizeaza intreaga suprafata sonora a televizorului, nemaifiind necesare boxele externe neatractive. Astfel, utilizatorii beneficiaza de o experienta sonoră nemaiintalnita, oriunde s-ar afla in incăpere. Conform celor de la LG, boxele utilizeaza vibratii insesizabile pentru generarea unei frecvente inalte a sunetului, spre deosebire de televizoarele clasice care proiecteaza sunetul prin difuzoarele instalate in spatele televizorului, astfel incat intervine o intarziere in transmiterea acestuia catre consumator. Bun, dar intarzierea in transmiterea semnalului audio la un televizor obisnuit, chiar daca exista nu este sesizabila. Practic, aceasta caracteristica mi se pare inutila, chiar daca e „cool”.

Specificaţii tehnice
Tehnologia Single- layer
Diagonala : 50/42 inch
Rezolutie : 1920 x 1080
Luminozitate : 1500 cd/m2
Rata de contrast : 30 000:1
Format: 16:9
Sistem audio: SRS TruSurround XT
Sistem audio LG cu boxe ascunse
Design minimalist
3 moduri AV prestabilite (Cinema, Sport şi Jocuri)
Modul expert
Timp rapid de raspuns: de 0.001ms
Tuner: Digital (DVB-T)
Tehnologia Simplink 4 HDMI/ HDCP Input
Port USB 2.0 + pentru muzica si fotografii
Functia Clear Voice

Vanzarile de televizoare HD, plasma si LCD vor continua sa creasca in urmatorii cinci ani, odata cu procesul de digitalizare

49% dintre consumatori au trecut deja de la modul analog la cel digital, iar orientarea spre digital va determina o crestere a vanzarilor de televizoare cu tehnologii avansate in urmatorii cinci ani, 36% dintre consumatorii din Europa umand sa-si achizitioneze un televizor HD si 40% un televizor plasma sau LCD, potrivit studiului de piata realizat pentru plasma LG PG6000. Totodata, 17% dintre europeni au achizitionat deja un televizor HD, iar britanicii si finlandezii sunt cei mai atrasi de noua tehnologie utilizata de televizoarele cu plasma sau LCD, 75%, respectiv 76% dintre acestia detinand deja un televizor HD. Tarile imediat urmatoare in care trecerea la modul digital a fost deja facuta in procent de peste 50% sunt Suedia (62%), Austria (58%), Norvegia (54%) si Spania (51%).

Atractia pentru televizoarele de ultima generatie se manifestă si in Italia si Norvegia, unde 4% dintre cetateni intentioneaza sa achizitioneze un televizor HD in urmatoarele doua luni.

Studiul, realizat pe un esantion de 12.000 de consumatori din intreaga Europa, arata ca in prezent exista o medie de 2.19 televizoare intr-o locuinta obisnuita din Europa, aflate de cele mai multe ori in sufragerie si in dormitoare.

„Chiar dacă procesul de digitalizare este mai avansat pe unele piete fata de altele, observam un efect pozitiv datorat educarii publicului, ce a făcut ca fiecare consumator să devina constient de progresul tehnologiei folosite in fabricarea televizoarelor, aceasta reprezentand un salt imens fata de anii precedenti. Existenta unui public avizat a dus la o crestere a cererii pentru televizoare ce ofera o experienta a sunetului si imaginii cu mult imbunatatita fata de cele disponibile in urma cu trei ani”, a afirmat dl. Han Khyu, Presedinte al LG Electronics Romania.

Comments on: "LG si televizoarele" (5)

  1. da rama parca tot are… astept sa inceapa sa ne dea biti la greu tv-urile si sa treaca pe 16:9 ca sa-mi iau tot un lcd… am o scama ramasa pe creier de la plasmele din otopeni.

  2. Dane, te inteleg. Oricum nu are rost sa vorbim despre LCD versus Plasma. Amandoi cunoastem prea bine piata si caracteristicile lor. Totusi, eu astept televizoarele OLED.

  3. auzi Razvane cand crezi ca o sa avem monitoare si pe ceasurile de pe mana?

  4. @ Ana
    Daca nu ma insel, in Japonia existau incercari in aceasta directie. Din pacate se pare ca nu au avut succes. Display-ul e prea mic ca sa poata fi urmarit fara sa deranjeze. In schimb, au avut succes telefoanele cu display mai mare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: