Noutati IT, energie regenerabila, alerte

Yahoo a anuntat ca va incepe sa ofere servicii de video online pe site-ul sau de foto-sharing Flickr, dupa o lunga asteptare. Totusi, aceasta lansare a sosit prea tarziu pentru a mai putea schimba pozitia dominanta a YouTube, detinut de Google.
Tehnologia video implementata in Flickr, reprezinta ultimul exemplu al modului in care Yahoo incearca sa prinda din urma Google in batalia crucial pentru Internet. Totodata, inabilitatea Yahoo de a face pace cu Google, pe piata serviciilor de cautare i-a diminuat considerabil profiturile in ultimii doi ani si a adus-o in fata unei oferte de preluare din partea Microsoft.

In incercarea sa de a evita preluarea, Yahoo continua sa dezvolte si sa introduca noi servicii care spera sa o ajute sa-si revitalizeze profiturile.
Spre deosebire de cautarea pe Internet, serviciile video inca nu s-au transformat intr-un mare generator de profituri. Dar, in viitorul nu prea indepartat, companiile ofertante de publicitate se vor lovi de necesitatea achizitionarii de spatiu publicitar si pe site-urile cu continut video. Deja aceste site-uri au un numar extrem de mare de vizitatori, iar acesta este in continua crestere.
La Yahoo deja opereaza una dintre cele mai mari platforme video de pe Internet, dar cea mai mare parte a continutului este oferit de companii de media si alti profesionisti din domeniu.
Noua tehnologie introdusa in Flickr este destinata amatorilor, ca o modalitate mai buna de a impartasi video clipuri scurte cu familia si cu prietenii.
Doar membrii „pro” ai serviciului Flickr (cei care platesc o taxa de aproape 25 USD anual) vor putea transfera videoclipuri de pana la 90 de secunde pe site, dar oricine va dori va avea acces la acestea pentru a le putea viziona. Totusi, utilizatorii vor avea si optiunea de a limita accesul la aceste clipuri daca vor dori sa faca acest lucru.
Serviciul va fi oferit in mai multe limbi in afara de Engleza. Cu aceasta miscare, Flickr considera ca serviciul sau ofera mai multa personalitate decat celelalte site-uri de Web care mai ofera acest serviciu. In plus, oficialii Flickr vrea sa-i determine pe utilizatori sa-si pastreze atat pozele cat si clipurile video in acelasi site. Kakul Srivastava, general manager al Flickr marturiseste pentru AP ca „cei mai multi oameni nu-si distribuie deloc propriile clipuri”.
Un trio de prieteni – Chad Hurley, Steve Chen si Jawed Karim – au creeat YouTube ca o solutie de a-si distribui unii altora pe Internet propriile productii video. Cu foarte scurt timp inainte ca YouTube sa beneficieze de primul sau videoclip, in primavara anului 2005, sotii Caterina Fake si Stewart Butterfield au vandut Flickr lui Yahoo pentru 35 de milioane de dolari.
In timp, Flickr s-a concentrat pe fotografie iar YouTube pe un amestec de clip-uri profesionale (postate ilegal) si unele facute de amatori. Pana in momentul in care YouTube a fost cumparat de Google cu 1,76 miliarde de dolari, site-ul de video-sharing a devenit foarte popular, datorita cresterii competitiei din partea companiilor mari de media, cum ar fi NBC Universal si News Corp.
In februarie, 70 de milioane de persoane din SUA au privit peste 2,9 miliarde de videoclipuri pe YouTube, conform firmei de audit Nielsen Online. Al doilea pe lista Nielsen este News Corp – Fox Interactive Video care a afisat 406 millioane de clipuri pentru aproximativ 21 milioane de persoane, iar Yahoo se situeaza pe locul trei cu 245 milioane de clipuri pentru 21 milioane de persoane din SUA.
Flickr si-a construit un numar foarte mare de fani, lucru care il va ajuta in mod cert in expansiunea catre video-sharing. Site-ul a atras in februarie o audienta de 42 de milioane de vizitatori din intreaga lume, in crestere cu 53% fata de anul trecut, conform comScore Media Metrix.

Comments on: "Yahoo impinge Flickr in directia video-sharing" (3)

  1. spatiul virtual se pare ca a devenit un camp de lupta din ce in ce mai crancen, ca si realitatea economica vizibila

    e un loc unde sa fie pace intre oameni cu adevarat ? vad ca peste tot ” ceva” limenteza raca si rautatea intre oameni, nici macar o gluma nu e acceptata cat de cat

    oare ce se intampla?

  2. nimic deosebit. continua ce a fost.

  3. @ bluefairy
    Unde sunt bani, acolo e si rautate. Glumele e bine sa le facem doar cu cine le apreciaza.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: