Noutati IT, energie regenerabila, alerte

Amenintarile informatice, pe plaiurile mioritice, nu prea sunt bagate in seama. De obicei, firmele mici si medii de la noi, care nu isi pot permite un om dedicat pentru IT, nu acorda nici o atentie securitatii. Totusi, chiar si in conditiile acestea, majoritatea computerelor sunt protejate de diferite softuri antivirus. De obicei, acestea ori sunt piratate, ori au sosit preinstalate la achizitia computerului. Problema cea mai mare o reprezinta faptul ca softurile dupa un timp expira si update-ul automat cu noi informatii despre virusi nu se mai efectueaza. In plus, solutiile complexe ce contin firewall, antispam, antivirus, antispyware, antihacker si se pot gestiona dintr-un punct central sunt o raritate.
La noi in tara exista un singur producator de solutii de securitate (erau doi, dar unul a fost cumparat de Microsoft cu ceva vreme in urma). Iata ca BitDefender, singurul ramas, a lansat o noua linie de solutii de securitate dedicata companiilor mici si mijlocii pentru managementul proactiv al amenintarilor informatice. Conform comunicatului primit de la ei, aceasta linie de produse a fost construita tinand cont de nevoile companiilor aflate in plina dezvoltare. Totodata „suita BitDefender pentru mediul de business ofera protectie proactiva inteligenta, automata si completa a statiilor de lucru, permitand administratorilor IT un management centralizat.” Intrebarea mea ar fi – care administrator de IT la o firma mica? De multe ori, acestia nu exista.
Totusi, o mare parte dintre managerii si patronii romani s-au lovit de-a lungul timpului de problemele pierderii datelor esentiale din firma. Din acest motiv este evident ca au inceput sa inteleaga importanta solutiilor de securitate si a celor de backup al datelor.
Conform oficialilor de la BitDefender, in Romania, se estimeaza o crestere cu peste 15% pana la sfarsitul anului a vanzarilor generate de noile solutii adresate mediului de afaceri. In prezent, circa 60% din cifra de afaceri BitDefender pe piata romanesca este obtinuta din zona clientilor IMM si a corporatiilor. In 2008, piata romaneasca de aplicatii secure content management (antivirus, antiTrojans, antispyware etc) pentru companii va depasi 4 milioane EUR, conform BitDefender. Din aceasta piata, BitDefender si-a propus depasirea cotei de 40%.
„BitDefender a inteles ca in ziua de azi companiile se confrunta cu un volum din ce in ce mai mare de amenintari informatice si acesta este motivul pentru care a realizat o serie de solutii de securitate IT care se pot instala si controla centralizat si care pot fi integrate in structurile existente de securitate cu minim de efort si cheltuieli”, declara Bogdan Dumitru, CTO BitDefender. „Cu noua suita a solutiilor de securitate dedicata zonei corporate, companiile pot evalua tipul activitatilor pe care le desfasoara utilizatorii din retele lor, precum si canalele utilizate pentru desfasurarea acelor activitati, pot identifica proactiv zonele din care pot veni viitoarele amenintari. In acest fel BitDefender asigura securitatea completa a retelei” a continuat reprezentantul companiei.

Solutiile din noua suita pentru mediul de business includ: BitDefender Security for Exchange, BitDefender Security for File Servers, BitDefender Security for Mail Servers (for Unix platforms) si BitDefender Security for Samba.

Primul produs disponibil din suita dedicata companiilor este BitDefender Client Security, o solutie de securitate care inglobeaza Scenariul Unic de raspuns BitDefender, WMI Script Suport precum si capabilitati de management al utilizatorilor din retea. BitDefender Client Security ofera protectie proactiva impotriva virusilor, spyware, rootkits, spam, phishing si a altor tipuri de amenintari informatice, in timp ce rutina activitatilor de control poate fi automatizata datorita managementului centralizat bazat pe politici.
Este interesant de vazut ce succes va avea aceasta solutie de securitate. In mod normal, ea va fi achizitionata, in primul rand, de companiile care folosesc deja antivirulsul, sau un alt software facut de BitDefender.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: