Noutati IT, energie regenerabila, alerte

Cifra magica 7. In credinţa crestina din evul mediu, cifra sapte simboliza linistea, milostivirea si pacea, aceasta era de obicei interpretata. Sapte fiind suma dintre cifrele trei care reprezinta pe Dumenzeu si cifra patru simbolul celor patru elemente, patru vanturi, sau cele patru puncte cardinale. Aceasta cifra m-a marcat noaptea trecuta.

Sapte dulai, care alergasera toata ziua o catea in calduri, au disparut rapid, schelalaind a jale pe sub balconul meu. Oare de ce? O veni cutremur? Am inceput sa studiez cu mare atentie pasarile de noapte. Animalele simt de obicei pericolul.

„Oare ce pasari sa vad?”. „Bufnite si lilieci” imi raspund tot eu. Tipenie. Alte animale ce sa putea sa observ? Nu stiu. Nu am mai vazut nimic altceva decat la zoo – dar si pe aia vor sa o inchida. Sunt din ce in ce mai agitat.

Gata! S-a rezolvat! Rasuflu usurat pentru ca raspunsul apare vioi.

Sapte – ca brazii. Nu erau piticii din „Alba ca zapada”. Erau sapte tinere sperante ale acestei tari chinuite. Se plimbau noaptea sub clar de luna plina. Cei sapte incercau sa comunice telepatic prin ragete guturale in plin miez de noapte. In mod suspect, nu erau in mijlocul campului ci chiar intre bucati mari de beton, pe care, de-a lungul timpului ne-am invatat sa le spunem blocuri.

Brusc devin interesat, aud moduri noi de folosire a limbii romane. Gramatica vorbita e ucigatoare – limbajul „care este” se imbina pe alocuri cu triluri vesele soptite din toti bojocii. Aflu cu surprindere ca „aia” poate inlocui peste 50% din cuvintele dictionarului. „Ia ba aia si ga in aia si in aia ca in aia nu ca aia e greu”. Cum? Nu v-ati dat seama? Dar e foarte clar – „Foloseste parul acela si loveste in cele doua semne de circlulatie care depart benzile. Nu te obosi sa dai in cel metalic ca nu reusesti, e bine infipt in pamant.” Asadar, in sir indian, precum zilele saptamanii, cei sapte au inceput, pe rand, o lupta apriga cu cei mai cranceni dusmani – semnele de circulatie.

Victorie! Au reusit sa darame cinci bucati!

Ragetul meu de bucurie „unde va credeti mai nenorocitilor, pe camp?” i-a determinat pe cei sapte viteji samurai sa grabeasca pasul catre vesnicele plaiuri ale mintilor apuse. Bineinteles in drumul lor mi-au transmis niste urari dulci care m-au ajutat sa am un somn linistit.

Cine ridica semnele?

Am urmarit curios finalul. Vroiam sa vad cine pune la loc ce jumulisera vandalii. Unul dintre semne era chiar in mijlocul drumului blocand circulatia.

Domnul, domnul cu gipanul… nu, nu, nici nu a incetinit, a trecut direct peste semn.

Poate domnisoara cu Fiatul… a oprit, aha, face ca la scoala „ocolirea semnului de circulatie din trei miscari”.

Domnul cu Citroen-ul… a oprit, gandeste, a decis: alege varianta de Bucuresti cu ocolire pana la semafor pe celalalt sens.

In sfarsit, Politia… nu, nici ei, au trecut razant, calcand un pic pe semn.

Gunoierii – Bingo! Au rearanjat toate semnele!

Felicitari Rompest!

Comments on: "Rasare luna in tara celor sapte minti apuse" (4)

  1. 😀 Indicatoare, nu semne. 😀

  2. razvanserbu said:

    @ Liviu
    Daca zici tu… asa o fi. 😀

  3. la 112 au zis ceva_

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: