Noutati IT, energie regenerabila, alerte

Guvernul american va face in aceasta saptamana o simulare informatica de razboi cybernetic pentru a vedea in ce masura sunt pregatite companiile si oficialitatile in a face fata unei astfel de situatii. „Cyber Storm II” reprezinta cel mai mare exercitiu de acest fel realizat pana acum.

La aceasta simulare vor participa 18 agentii federale inclusive CIA, Departamentul Apararii, FBI si NSA precum si oficiali din noua state americane. In plus, peste 40 de companii precum Cisco Systems, Microsoft sau McAfee vor intra in acest joc pentru a evalua modul in care vor putea raspunde expertii in fata unor atacuri.

„Cyber Storm I” s-a desfasurat in urma cu doi ani si au fost simulate atacuri asupra sectorului de telecomunicatii, a celui de IT precum si asupra sectorului energetic si aviatic. In acest an, exercitiul va simula sabotarea sectorarelor de IT si comunicatii, celui chimic, si industriei de transporturi.
Jerry Dixon, directorul diviziei „National Cyber Security” al departamentului „Homeland Security” care a ajutat la construirea planurilor pentru amandoua exercitiile este de parere ca acestea simuleaza situatii de urgenta care pun presiune asupra jucatorilor. Astfel, cei care vor raspunde pozitiv situatiilor de urgenta si presiunii la care sunt supusi vor fi recompensati rapid cu si mai multe responsabilitati si vor avea de infruntat situatii mai complexe cu un grad mai mare de potential dezastru. Jucatorii vor primi informatii in timp real ce vor simula buletinele de stiri, iar unele informatii vor fi in mod intentionat incorecte. „Vor fi pusi in fata unor probleme care sunt in general commune unui atac terrorist, iar pe masura ce trece timpul situatia devine din ce in ce mai grava” spune Dixon.
Costurile acestui „joc” s-au ridicat la 6,2 milioane USD si a necesitat 18 luni de pregatire. „Exercitiul este foarte realist si este destinat stabilirii unor scenarii care sa testeze cele mai sensibile sectoare, sa stabileasca care sunt slabiciunile si planul de raspuns la diversele atacuri” spune Carl Banzhof, chief technology evanghelist la McAfee si razboinic electronic la exercitiul din 2006.
Cei care au ajutat la simularea unor astfel de atacuri au semnat angajamente prin care sunt obligate sa pastreze secretul operatiunii. „Jucatorii” vor introduce evenimente in joc intr-unul dintre centrele serviciului secret American din Washington, D.C. Meanwhile, iar jucatorii vor participa online printr-o conexiune securizata.
Organizatorii sunt de parere ca acest joc va testa increderea dintre oficialitatile americane si cei din companiile private, care controleaza peste 80% dintre structurile datele critice ale infrastructurii americane. In plus, pentru prima data vor participa la aceasta simulare si companiile private din Australia. La Cyber Storm I Australia a participat doar in mod limitat, la nivel guvernamental.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: