Noutati IT, energie regenerabila, alerte

Conform unui anunt Reuters, Nokia a anuntat ca si-a deschis un magazin online de muzica in Germania. Acesta este cel de-al doilea magazin de acest tip deschis de cel mai mare producator de telefoane mobile. Primul magazin Nokia online de muzica a fost deschis in Marea Britanie in noiembrie. Planurile initiale de extindere rapida a acestei retele au fost intarziate cu mai multe luni. Noile termene prevad lansarea a inca noua asemenea magazine pana la jumatatea acestui an.

Dupa atacurile furibunde initiate de o mare parte a politicienilor germani, cu ocazia inchiderii unitatii sale de productie, Nokia nu are o imagine prea buna. Acum cateva saptamani isteria era atat de mare in Germania incat multa lume a decis sa-si schimbe telefonul Nokia cu cele provenite de la concurenta. Este interesant de vazut daca acest magazin se va dovedi de succes sau nu.

Magazinul Nokia din Germania va vinde cu 1 euro melodia, fata de 0,99 euro melodia cu cat o vine Apple prin iTunes. Practic, pretul este acelasi.

Franta, Italia, Spania, Australia si Singapore au fost considerate cele mai importante locatii pentru primul val al extinderii unui asemenea business. Chiar daca oficialii Nokia vor sa-si extinda reteaua de magazine si in restul Europei si al Asiei in partea a doua a acestui an, nu cred ca vor ajunge si in tarile unde rata pirateriei este prea mare.

Eu cred ca daca ar fi un asemenea magazin in Romania, ar falimenta in primele luni de la lansare.

Comments on: "Nokia ataca din nou Germania" (1)

  1. pai facem o socoteala simpla. un album are minim 10 melodii. asta inseamna 37 ron. nu e mare diferenta fata de luarea cd-ului din magazin si sa-l imparti cu prietenii. asta incaz ca nu descarci de pe net. poate iti doresti calitate si cauti ceva mai mult. n-as paria pe un astfel de magazin in urmatorii 10 ani aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: