Noutati IT, energie regenerabila, alerte

Motorola a anuntat astazi semnarea unui contract la cheie în valoare de 335 milioane de dolari pentru lansarea si administrarea retelei de comunicatii mobile 2G/ 3G a companiei Zain în Arabia Saudita. Acest operator reprezinta cea mai recenta extindere a grupului Zain, cu care Motorola a colaborat si în trecut.

Potrivit termenilor contractuali, Motorola va furniza solutiile sale de retea GSM/HSDPA, precum si o gama vasta de servicii de proiectare, integrare, lansare, operare si intretinere a retelei. Acest contract permite ca pregatirile in materie de tehnologie si infrastructura facute de Zain sa avanseze, in perspectiva lansarii programate pentru prima jumatate a anului.

Deci, intr-o piata extrem de bogata precum ca a Arabiei Saudite apare cel de-al treilea operator de telefonie mobila. Motorola va finanta o parte substantiala a contractului. Practic, la mai putin de un an de la acordarea licentei noua companie va fi operationala. Reteaua va veni pe piata din primul trimestru al anului 2008 pentru a permite companiei Zain sa organizeze lansarea comerciala a retelei în Arabia Saudita la momentul stabilit.

Compania de Telecomunicatii Mobile Arabia Saudita (Zain în Arabia Saudita) este o societate mixta pe actiuni, ea a castigat a treia licenta de operare mobila în iulie 2007. In momentul in care oferta publica initiala (IPO) în valoare de 7 miliarde SR va fi încheiata, compania planuieste sa isi lanseze operatiunile sub numele de Zain in Regat in prima jumatate a anului 2008. Operatorul va oferi servicii diverse, de la clasicele servicii de voce, mesagerie si date cu valoare adaugata si pana la aplicatii multimedia, precum apeluri video sau servicii de continut, inclusiv tonuri de apel, stiri sportive si din alte domenii sau jocuri.

Comments on: "Motorola castiga un contract de 335 milioane USD in Arabia Saudita" (1)

  1. omg.. good work, bro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: