Noutati IT, energie regenerabila, alerte

Marriott. Conferinta de presa IT. Lumini, umbre, oameni, chelneri, bagatori de seama, prieteni, ziaristi, eu.

Intram. Subiectul abstract, ERP, CRM, EAS si alte cuvinte de trei litere, totusi fara ABS si ESP. Conferinta era pentru parteneri si nu pentru presa, noi eram rataciti pe acolo. In scurt timp, limbajul englo-roman ajunge la cote nebanuite. Astfel, aflu cum un director de vanzari trebuie sa faca un forecast pe paipuri ca sa stabileasca cum sta treaba cu lidurile. In prima faza am ramas uimit ca astia ar trebui sa cante la birou? Lidurile eu le-as fi scris lieduri si nu ca in englezescul lead. Dar asta a fost mai usor de inghitit. Momentul culminant al zilei a fost cand ni s-a explicat cum trebuie sa facem ca sa submitam expensisurile. Aici am cedat si am iesit razand din sala. Am dezbatut problema cu ceilalti jurnalisti si nu am reusit sa cadem de acord cum se scrie expensisuri. Variantele propuse au fost expens-uri, XPensuri, ecspensuri, expensis-uri, XPensisuri, ecspensisuri plus cateva mai colorate pe care nu le mai mentionez.

Sa ma ierte gazdele, ca firma e mare si oamenii (inclusiv cei de la microfon) sunt de treaba.

Comments on: "Submitaţi-aş expensisurile Mărie!" (5)

 1. varianta corectă era X-penis-uri

  Razvan a raspuns:
  Mai erau si altele pe care nu le-am pus 🙂

 2. asta e opusul la ce patii io ieri 🙂 de ce nu i-ati intrebat? sunt curios ce ar fi raspuns. din pacate ei stiu, dar numai pentru ei. e o aventura in a scoate de la unul care stie si ceva transmisibil.

  Razvan a raspuns:
  Dane, pai tu crezi ca putea vreunul din noi sa stea in picioare si sa ii intrebe ceva, orice, in mod serios?
  Radeam cu lacrimi si mai scoteam pe rand cate un comentariu care mai punea carbuni pe foc, a trebuit sa parasim sala sa nu ii deranjam pe ceilalti.

 3. oricum macar nu te ameninta nimeni cu bataia 🙂

  Razvan a raspuns:
  Ai dreptate, dar ce ai patit tu este trist, nu amuzant. Animalele ar trebui tinute in custi.

 4. s-o luam cu calm ca sa le cedem si parte „frumoasa” 🙂

 5. dl Iancu să facă bine să nu mai facă atîta caz de evenimentul ăla, şi pe viitor, dacă băiatul neexperimentat a făcut o gafă, să-i zicî în particular, după eveniment, nu zbierînd în gura mare în prezenţa altora.

  Razvan a raspuns:
  Nu stiu cum e la conferintele la care mergi tu. La noi, aici, situatia are mai multe aspecte. Suntem aceeasi oameni (aproximativ) invitati la evenimentele referitoare la IT, suntem toti prieteni de ani de zile intre noi, inclusiv cu gazdele, nu ne dusmanim ca nu avem nimic de impartit intre noi, mai glumim unii cu altii etc. Dar avem cateva caracteristici particulare
  1. toti cunoastem foarte bine limba engleza, nu acceptam traduceri simultane pentru ca de cele mai multe ori sunt penibile si atunci chiar nu mai intelegem nimic;
  2. nu punem intrebari idioate care oricum nu primesc nici un raspuns (De exemplu: Nu intrebi la IBM, HP si altii care este cifra dvs. de afaceri pe anul curent in Romania ca politica corporatista nu ii da voie sa-ti raspunda, el iti da datele la nivel global.
  3. Nu ne certam
  4. Nu numai ca nu ne injuram dar nici nu folosim cuvinte injurioase la adresa unui tert.
  Bun, deci la noi conferintele de presa sunt un adevarat prilej de socializare si de revedere a unor prieteni vechi din presa si de la companii. In coditiile de mai sus ceea ce a facut baiatul ala a depasit cu mult orice norma de comportament civilizat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: