Noutati IT, energie regenerabila, alerte

Doriti Windows Vista gratuit, timp de patru luni? Nimic mai simplu. Folosind programul obisnuit de Setup si DVD-ul pentru orice versiune, se poate instala o copie de evaluare ce poate fi utilizata pe o perioada de minim 30 de zile, iar cu optiunea „rearm” perioada poate fi extinsa pana la 120 de zile.Copia de evaluare astfel obtinuta este legala, gratuita si functioneaza cu toate optiunile pornite pentru o perioada de 4 luni, facand din Windows Vista cel mai „tare” program trial de pe piata.
Chiar daca doriti sa introduceti cheia produsului in timpul instalarii, va recomand sa nu va grabiti sa activati Windows Vista imediat. Cel mai bine ar fi sa beneficiati de facilitatea gratuitatii timp de 30 – 120 de zile inainte de a activa sistemul.

Astfel, veti avea suficient timp sa-l testati, sa vedeti daca va place, daca functioneaza corespunzator asteptarilor dumneavoastra si abia dupa aceea sa faceti pasul ireversibil al activarii. Din experienta versiunilor precedente se poate spune ca fiecare dintre utilizatori va trece mai repede sau mai incet la noul sistem de operare.

O investitie in Windows Vista nu reprezinta o pierdere de bani decat atunci cand acesta a fost instalat pe un computer neperformant. Astfel, daca puneti noul sistem de operare pe calculatorul de la birou sau de acasa si nu sunteti multumit de functionarea sa, puteti reveni oricand la vechiul XP, urmand ca Vista sa il incercati pe un calculator mai nou, mai rapid.

Pentru a putea face acest lucru trebuie dezactivata optiunea de activare automata. In timpul instalarii, in fereastra in care se introduce „product key”, programul de Setup are „by default” notata activarea automata in trei zile. Pentru a se schimba aceasta setare implicita, trebuie debifata casuta din fata acesteia.

Daca ati uitat sa faceti acest lucru in timpul instalarii, mai aveti o sansa sa o faceti inainte de ziua a treia. Din pacate, va trebui sa modificati registrii Windows-ului.

Spun „din pacate”, pentru ca aceasta operatiune – chiar daca este simpla – se executa intr-o zona sensibila in care orice modificare incorecta a registrilor poate avea consecinte dezastroase asupra sistemului dumneavoastra. In mod normal, acest lucru trebuie facut de o persoana cu experienta, dar daca va incumetati sa o faceti singur, atunci porniti Registry Editor.

Selectati cheia HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SL\Activation, in panelul din dreapta, dati dublu click pe valoarea Manual si schimbati-o de la valoarea 0 la valoarea 1.
Odata cu aceasta modificare, Microsoft Vista se va activa manual, iar in sectiunea de Windows Activation de pe bara, nu o sa mai vedeti activarea automata, dar veti putea vedea cate zile mai aveti din perioada de evaluare.

Perioada de evaluare standard este de 30 de zile dar ea se poate reporni de trei ori, amanand activarea pordusului cu pana la 120 de zile. Pentru a obtine acest lucru trebuie sa cunoasteti o tehnica secreta, ce nu mai este chiar atat de secreta.

Tehnica este simpla. Logati-va ca administrator pe computer, tastati „cmd” si se va deschide o fereastra de comanda (Command Prompt Window), in interiorul ferestrei scrieti „slmgr.vbs -rearm” si apasati Enter. Resetati calculatorul si asta este tot.

Singura problema pe care o puteti intampina este ca trebuie sa va aduceti aminte sa faceti acest lucru din 30 in 30 de zile. Totusi, puteti efectua aceasta operatie si automat folosind Task Scheduler. In acest program se pot automatiza diverse task-uri ce pot fi executate automat.

Astfel, trebuie programat un nou task care sa ruleze, in data expirarii perioadei de evaluare, chiar daca nu sunteti logat la computer. Task-ul va trebui sa porneasca programul „slmgr.vbs” cu optiunea „-rearm” si va trebui sa faca acest lucru de trei ori din 30 in 30 de zile. Acum puteti folosi 4 luni Windows Vista in mod gratuit.

Comments on: "Vista – cel mai tare soft trial de pe piata" (7)

 1. sau se poate intra frumusel pe torrent si se downloadeaza din gros, gasim un serial key si avem vista.

  Razvan a raspuns:
  Eu m-am referit in primul rand la modalitatea legala. Evident ca mai exista si posibilitati ilegale – crack, serial de pe net etc. Oricum, este util ca atunci cand ti-ai luat Vista sa il incerci o perioada inainte de a-l lega de computer.

 2. dodger091 said:

  cine are vrea sa aibe Vista pe PC?

  Razvan a raspuns:
  Intr-un timp mai lung sau mai scurt, Vista va fi la fel de popular si de utilizat precum XP-ul astazi. In aceste conditii, cred ca e bine sa fii printre primii useri care se obisnuiesc deja cu el si nu au surprize mai tarziu.

 3. dodger091 said:

  nici nu as vrea sa ma obisnuiesc cu el, Xp-ul va ramane la putere. Dar cand o sa vina Windows 7, ce dracu mai facem?

  Razvan a raspuns:
  Nu stiu cati ani ai, dar eu am mai trecut prin asta de la Windows 3.0 la 3.11 dupa aceea la 95 apoi la 98 si 98 Second Edition, Me si in sfarsit la XP. Pe de alta parte a mai existat si ramura profesionala NT, 2000 si XP.
  Asa ca nu ma mai sperie de mult trecerile astea de la un SO la altul. Din experienta, iti spun ca cei care trec cel mai repede la noul sistem de operare sunt cei mai avantajati. Te poti trezi cand te duci sa-ti obtii o noua slujba ca viitorul tau computer are Vista pe el si iti este destul de greu, ai un stres suplimentar. Mai sunt multe alte situatii in care ai fi avantajata sa fii printre primii utilizatori.

 4. dodger091 said:

  am 16 ani. Poate peste vreo 5 ani, se va rula Vista pe calculatoare( la fel cum ruleaza XP-ul azi), bineinteles nemaiavand problemele de astazi. Tu acum folosesti Vista?

  Razvan a raspuns:
  Multi inainte. Nu peste 5 ci peste 2 ani Vista o sa fie la fel de popular precum XP-ul de azi. Ultimele bastioane de XP vor ramane bancile si marile corporatii. Aceasta e de obicei regula, pe ei ii costa cel mai mult.

 5. singurele probleme cu vista ramin in principal multimea de obiceiuri de schimbat. unele excelente, chiar daca la o prima vedere nu pare, altele cam absconse, iar a treia categorie a neintelegerilor flagrante. in principiu a trece acum pe vista, in versiune „beta tester”, e bine pentru a prinde un loc in fata. e folositor celor care vor sa meraga in primul pluton. cui nu-i pasa poate sa mai astepte vreu n an doi. daca chiar nu te doare capul de pc si nu vei face achizitii „letale” in urmatorul an, sau trei, stai pe fundu-ti si uita de vista. oricum xp va muri pentru a trece tot suportul pe vista.

 6. dodger091 said:

  Multumesc. Multi inainte si tie!

 7. Pe asta o stiai? Despre Windows……

  I found your entry interesting thus I’ve added a Trackback to it on my weblog :)…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: