Noutati IT, energie regenerabila, alerte

Hasta la Windows Vista

ballmer_wideweb__470x3310.jpg Noi, cei care mai dam cu subsemnatul pe la diverse gazete despre IT avem acum un subiect gras – Windows Vista. E drept, subiectul nu e nou dar avantajul nostru este ca in scurt timp s-a transformat intr-un never ending story. Prima intrebare daca e bun sau rau nu gaseste un singur raspuns parerile sunt polarizate. Aproape nimeni nu e moderat toti sunt fanatici pro sau contra.

Prietenii mei de la Microsoft incearca sa ma convinga ca nimic de la inventarea rotii sau a becului nu se compara cu Vista. Pe de o parte ii cred ca sunt prietenii mei si nu au nici un interes sa ma minta, pe de alta parte nici cei care au un ghimpe impotriva nu sunt degeaba in aceasta postura.

Chiar daca peste noi au trecut in valuri MS-DOS-ul, Windows 3.1, 3.11, 95, Me, NT, 2000, XP acum ca niciodata lumea pare foarte divizata. Interfata e schimbata, functionalitatile sunt multe, poate prea multe, imbunatatirile sunt evidente si totusi… de ce? Poate timpul care a trecut intre lansarea XP si Vista a fost prea lung, lumea s-a obisnuit prea tare cu XP-ul?

Am inceput sa facem comparatii intre hotfix-urile de la Vista SP1 si XP SP1. Inertia conservatorismului e mare iar Microsoft trebuie sa-i faca fata.

Pe de alta parte, nici in gradina Microsoft nu cresc numai trandafiri rosii gata infloriti. Lupta cu Google a ajuns la o asemenea dimensiune incat independenta Yahoo se clatina. In razboiul pentru Yahoo vor castiga in principal actionarii acesteia. Actiunile urca si ei au mai multi bani in buzunar. Oricum, Steve Ballmer nu este omul care sa dea inapoi in fata unei preluari ostile a Yahoo. Chiar daca isi cauta acum aliati, Yahoo va trebui sa cedeze la un moment dat in fata Microsoft. In aceste conditii, duopolul Google – Microhoo ne va conduce bitii liberi de pe Internet. Oricum, asta este o cu totul alta poveste ce o voi posta „la o data ce va fi stabilita ulterior”.

Anunțuri

Comments on: "Hasta la Windows Vista" (2)

  1. io folosesc vista si aici si acasa si nu am a ma plinge, cinstit sa fiu. de lene sunt inca la faza descoperirilor artistice, asa ca nu ma reped cu parerea. is lucruri care-mi plac, altele ba. astept sa ma limpezesc. pina una alta pusei sp1 acasa si imi lua vreo 3 reporniri. aici vaz ca nu face fite. om vedea.

  2. eu l-am pe testat pe pc-ul meu o luna si n-am pana la urma am revenit nostalgic la vechiul xp media center.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: