Noutati IT, energie regenerabila, alerte

femeie.gif Anul trecut un prieten si-a facut un upgrade la Prietena 1.0 pana la Sotia 1.0 si a observat ca aplicatia în cauza a inceput sa ocupe prea multa memorie si lasa foarte putine resurse-sistem pentru celelalte aplicatii. In plus, prietenul meu a depistat ca Sotia 1.0 a început sa lanseze procese proprii care si ele fura din resursele, care si asa sunt foarte limitate.

Nici in spoturile publicitare, nici in documentatii un atfel de fenomen nu e descris, cu toate ca, dupa informatia parvenita de la alti utilizatori fenomenul in cauza era de asteptat sa apara, fiind generat de Sotia 1.0 .

Trebuie de mentionat ca Sotia 1.0 se instaleaza în asa mod încât se lanseaza imediat dupa initializarea sistemului si supravegheaza procesul de lucru al întregului sistem. Prietenul meu a observat ca un sir de aplicatii ca Fotbal 10.3 , Berea 1.5 , Vinul 2.9 si Pescuitul 7.0 au încetat sa mai functioneze în sistem sau ca nu se permite lansarea completa a lor, prietenul meu fiind nevoit sa le abandoneze (cu toate ca aceste probleme anterior nu apareau).

La instalare, Sotia 1.0 nu lasa varianta de alegere, instaland suplimente nedorite ca Soacra 55.8 si Beta-Releas-ul Cumnat.

Din aceasta cauza productivitatea sistemului scade din zi în zi. În urmatoarea versiune, Sotia 2.0, am dori sa fie adaugate urmatoarele facilitati:

1. Butonul „Nu-mi mai aminti de aceasta”

2. Butonul de minimizare a aplicatiei

3. Optiunea Uninstall

care vor permite instalarea aplicatiei Sotia 2.0 în asa fel incat în orice moment, se va permite înlaturarea aplicatiei în cauza, fara pierderea cache-ului si a altor resurse-sistem.

Eu personal am hotarât sa evit durerile de cap generate de Sotia 1.0 si sa continui sa utilizez Prietena 2.0. Totusi mi-au aparut probleme si cu aceasta aplicatie. Am descoperit ca e imposibila instalarea Prietenei 2.0 deasupra sistemului cu Prietena 1.0:

Mai intii, e necesar de a înlatura Prietena 1.0. Alti utilizatori vorbesc ca aceasta este o foarte veche eroare de sistem si ca eu trebuia sa stiu de existenta ei. Circula zvonul ca diferitele versiuni ale Prietenei conflicteaza din cauza utilizarii comune a portului Input/Output. Cred ca programatorii demult trebuiau sa corecteze o asa eroare imbecila. Cel mai rau este ca programul de înlaturare a Prietenei 1.0 lucreaza instabil, câteodata lasând urme de lucru a aplicatiei.

Înca un moment neplacut – toate versiunile Prietenei permanent afiseaza mesaje scurte si cicalitoare despre necesitatea de a face upgrade pâna la Sotia 1.0.

ADAUGAREA PROGRAMULUI COPIL 1.0

Asa cum la toate versiunile Prietenei apar mesajele de upgrade pana la Sotia 1.0, tot asa si la acest software apar repetat mesajele de upgrade la Family Pack 1.0 adica la programele Sotia 1.0 + Copil 1.0.

Daca v-ati plictisit de aceste mesaje, ce nu pot fi inlaturate sub nici un chip si doriti sa faceti upgrade-ul ar trebui sa stiti urmatoarele:

  1. Noul pachet va transmite alte mesaje de upgrade catre versiunea Family Pack 2.0 adica Sotia 1.0 + Copil 1.0 + Copil 2.0. In unele cazuri, au aparut astfel de mesaje pana la versiunile Family Pack 11.0, dar acestea sunt exceptii.
  2. Va trebui sa faceti un upgrade serios si la componentele hardware ale sistemului pentru functionarea Family Pack 1.0. Astfel, un HDD mai mare este imperios necesar, cu o partitie special dedicata programului Copil 1.0. Pe aceasta partitie vor trebui instalate de urgenta: Patut 1.0, Jucarii 88.15, Pampers 1215.7 si o multime de alte programe care initial nu va erau necesare.
  3. O atentie speciala va trebui acordata instalarii programului Bona 1.0 (in cazul in care aveti un sistem performant, cu resurse suficiente). Acest program poate intra in conflict cu Sotia 1.0, mai ales daca este o versiune noua, cu o interfata atragatoare.
  4. Toate aceste programe vor partaja resursele aflate in directorul My Money, constatandu-se de multe ori ca aceste resurse sunt insuficiente.
  5. Pentru cresterea resurselor din My Money poate fi instalat programul Job 2.0 care poate functiona impreuna cu Job 1.0 si care, de regula, reduce dramatic timpul de acces la sistem.
  6. In cazul instalarii Family Pack 1.0 trebuie sa fiti constient ca este o alegere ireversibila. Inregistrarea programului se face automat prin Internet. Chiar daca formatati HDD-ul si stergeti toate datele de pe sistem la urmatoarea accesare a acestuia va veti trezi cu Copil 1.0 pe sistemul dumneavoastra iar Sotia 1.0 si toate celelalte programe sunt doar la un click distanta.

PREINTAMPINAREA ERORILOR

Sotia 1.0 are o eroare nedocumentata. Daca se va face o încercare de a instala Amanta 1.1 fara înlaturarea Sotiei 1.0, Sotia 1.0 va sterge toate fisierele din directorul My Money, si apoi se va autonimici. Acest lucru va face ca Amanta 1.1 sa refuze continuarea instalarii afisând mesajul de insuficienta a resurselor.

EVITAREA ERORII

Pentru a evita eroarea sus numita, încercati sa instalati Amanta 1.1 pe o alta platforma sau partitie si niciodata nu lansati aplicatii de transfer de date intre cele doua platforme sau partitii. Feriti-va de aplicatii similare de tip shareware apte de a transmite virusi si de a infecta Sotia 1.0 cu informatii provenite de la Amanta 1.1.

O alta solutie de a lucra cu Amanta 1.1 anonim, prin provider. Însa si aici trebuie sa fii precaut pentru ca întâmplator sa nu animi prin Internet un virus si sa pierzi din aceasta cauza toate resursele.


Comments on: "Sotia 1.0 – un banc bun despre soft" (3)

  1. asta cu amanta tine pina la un punct ca si cu ms windows 2000. de la un moment dat nimeni nu-i mai face intretinerea si stii si tu ca it-ul papa bani mai ceva ca un harem. tot mai bine cu my library ca sunt multumite amindoua:)

  2. Unele părţi sunt amuzante. 🙂

  3. Tema si abordarea sunt dragute. Si… documentarea pentru a reda fidel ideea este de apreciat. M-a distrat !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: