Noutati IT, energie regenerabila, alerte

Iata ca a aparut o noua tehnologie care va mari viteza de transfer pentru telefonia mobila. Nu imi dau seama la ce ar folosi (cu exceptia transferului de date) aceasta tehnologie. HD pe telefoanele mobile? Iti cam vine sa razi. Din fotografii reiese ca se va folosi la transmisiile HD, cu afisarea continutului pe un televizor/monitor. Cine va face asta, la preturile operatorilor mobili ramane de vazut. Oricum ca tehnologie pentru transferul de date este un mare pas inainte.

LTE 1 LTE 2 LTE 3

Vizionare video HD wireless pe telefoanele mobile pentru consumatori datorită tehnologiei Long Term Evolution

 

 

LG Electronics, a anunţat prezentarea în cadrul Congresului Mondial GSMA de la Barcelona a tehnologiei Long Term Evolution (LTE), în cooperare cu Alcatel-Lucent şi Nortel. Tehnologia LTE reprezintă o tehnologie de ultimă oră care ar putea deveni tehnologia standard pentru reţelele mobile 4G.

Tehnologia wireless LTE prezentată de LG în acest an este de două până la trei ori mai rapidă faţă de tehnologia cu fir prezentată anul trecut. Cu o viteză de descărcare de peste 60 Mbps şi încărcare de peste 40 Mbps, tehnologia LTE poate reda în timp real înregistrări video de înaltă definiţie, fără a încetini sau tăia documentul. Mai mult, noua tehnologie este de şase ori mai rapidă decât HSDPA (High Speed Download packet Access) şi de opt ori mai rapidă decât HSUPA (High Speed Uplink Packet Access). Prin aceasta, mobilele construite pentru reţelele LTE pot descărca un film de 700 megabiţi în 90 secunde sau un document MP3 de trei megabiţi în 0,4 secunde.

Pentru prezentarea noii tehnologii, se va folosi o platformă LTE de telefonie mobilă dezvoltată de LG şi tehnologia dezvoltată de Alcatel-Lucent şi Nortel, pentru staţia de bază. Aceasta nu reprezintă o demonstraţie de laborator, ci va prezenta cât de aproape este tehnologia LTE de comercializarea pe piaţă. Demnonstraţia va folosi frecvenţe reale de telefonie mobilă şi componente care vor putea fi produse în miniatură pentru mobilele din prezent. De asemeni, va fi demonstrat modul în care tehnologia LTE poate fi folosită în situaţii din viaţa reală precum video conferinţe, încărcarea de conţinut Internet şi filmări video în condiţii de siguranţă.

Tehnologia LTE va deveni standardul viitorului pentru reţelele wireless de înaltă viteză, putând fi adăugată la reţelele actuale WCDMA şi HSDPA fără a necesita construcţia unei infrastructuri adiacente. Demonstraţia subliniază rolul jucat de LG, Alcatel-Lucent şi Nortel în aducerea tehnologiei LTE spre utilizarea ei comercială.

Pentru a promova comercializarea tehnologiei LTE, LG s-a alăturat Next Generation Mobile Network, asociaţie dedicată creării reţelelor pentru transmiterea competitivă a serviciilor mobile şi asigurării unui cost eficient pentru eventuale înlocuiri ale reţelelor existente.

LG este prima companie coreeană care s-a alăturat LTE/SAE Trial Initiative, asociaţie care promovează adopţia timpurie a tehnologiei 3GPP LTE (Third Generation Partnership Project’s Long Term Evolution).

Comments on: "LG prezinta tehnologia LTE – HD pe telefonul mobil" (3)

  1. i love lte ❤

  2. 3GPP LET (Third Generation Partnership Project’s Long Term Evolution)

    3GPP LTE – correct

  3. @ JC
    Multumesc, am corectat greseala. Oricum, articolul e din 2008, informatiile de aici sunt cam vechi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: